Kudika
11 Noiembrie 2011

Grupul Halewood Romania a castigat 5 medalii de aur si 9 de argint la cea de-a treia editie a concursului international de vinuri "Premiile de Excelenta Vinul.ro 2011".

Comunicat de presa

Grupul Halewood Romania
a castigat 5 medalii de aur si 9 de argint la cea de-a treia editie a concursului international de vinuri "Premiile de Excelenta Vinul.ro 2011". Competitia a avut loc in perioada 2-4 noiembrie, iar in cadrul sau au fost degustate 330 de vinuri romanesti si de peste hotare. Juriul a fost format din 24 de degustatori, 14 dintre acestia fiind straini. Printre jurati s-a numarat si Caroline Gilby, unul dintre cei aproximativ 300 de Master of Wine existenti la nivel mondial.

La categoria vinuri albe seci, cu pretul cuprins intre 5 si 10 euro, Byzantium Blanc de Transylvanie 2010 a obtinut medalia de aur, iar vinurile Single Vineyard Selection Viognier Tamaioasa Romaneasca 2010 si Metamorfosis Sauvignon Blanc & Feteasca 2009 au castigat medalii de argint.

Villa Maria Private Bin Sauvignon Blanc 2010
, din Noua Zeelanda, a fost castigatorul categoriei vinuri albe seci, 10-15 euro. In aceeasi categorie a fost medaliat cu aur vinul Bramito Del Cervo Chardonnay 2010 (Antinori-Italia), iar cu argint vinul frantuzesc Hugel & Fils Riesling (Franta) 2007.

In categoria vinuri rosii seci, 2-5 Euro, Prahova Valley Special Reserve Merlot 2009 a fost medaliat cu argint. Alte doua vinuri rosii seci Casillero del Diablo Carmenere 2010 (Concha Y Toro- Chile) si Metamorfosis Merlot 2009 au primit medalii de argint pe palierul urmator de pret: 5-10 euro.

Cu argint au fost premiate vinurile Broquel Malbec 2009 (Trapiche–Argentina) si Hyperion Cabernet Sauvignon 2009 pentru categoria vinuri rosii seci, 10-15 euro.

Vinurile Hyperion Feteasca Neagra 2009 si Terrunyo Carmenere 2007 (Concha Y Toro-Chile) au fost medaliate cu aur la categoria vinuri rosii seci peste 15 euro, vinul chilian fiind castigatorul acesteia. Medalie de argint a primit si La Forge Carignan & Syrah 2008 (Gerard Bertrand- Franta).

Probele intrate in concurs au fost selectate in functie de urmatoarele criterii: paliere de pret, categorie (vin linistit/vin spumant), culoare si rest de zahar. Degustarile pentru toate seriile au fost realizate in orb, garantandu-se un anonimat total al probelor, singurele indicii prezentate juratilor fiind anul de recolta si categoria de pret. In ultima zi de concurs, vinurile care au obtinut initial un punctaj care le-ar fi permis obtinerea de medalii, au fost redegustate in comisii diferite, pentru o mai buna relevanta.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: