Setari Cookie-uri

A XIV-a editie anuala a Premiului L'Oreal-Unesco pentru femeile din stiinta

In fiecare an, o retea internationala de aproape 1000 de cercetatori nominalizeaza candidatele la aceste premii. Primele cinci laureate sunt selectate ulterior de un juriu international, independent, condus de profesorul Günter Blobel, castigatorul Premiului Nobel in Medicina in anul 1999.

Din anul 1998 si pana in prezent, premiile L’ORÉAL-UNESCO au recunoscut 72 de laureate, femei exceptionale care au adus progrese importante in cercetarea stiintifica. Doua dintre ele au mers chiar mai departe si au primit Premiul Nobel.

In initiativa sa de a promova si de a incuraja femeile pe parcursul carierei lor stiintifice, parteneriatul „Pentru femei din stiinta” a dezvoltat, de asemenea, o retea globala de Burse Nationale, Regionale si Internationale cu scopul de a sustine tinerele femei care reprezinta viitorul stiintei. Pana in prezent, astfel de programe au fost acordate unui numar mai mare de 1200 de femei din 103 tari, permitandu-le astfel, sa isi continue cercetarile in institutii din tara sau din strainatate. Programul a devenit un punct de referinta in excelenta stiintifica la nivel international.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Noiembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.