Setari Cookie-uri

A XIV-a editie anuala a Premiului L'Oreal-Unesco pentru femeile din stiinta

In fiecare an, o retea internationala de aproape 1000 de cercetatori nominalizeaza candidatele la aceste premii. Primele cinci laureate sunt selectate ulterior de un juriu international, independent, condus de profesorul Günter Blobel, castigatorul Premiului Nobel in Medicina in anul 1999.

Profesor cercetator la Royal Society, Departmentul de Psihologie, Anatomie si Genetica, Universitatea Oxford, MAREA BRITANIE
“Pentru contributia la o intelegere mai buna a secretiei de insulina si a diabetului neonatal.”


AMERICA LATINA

Profesor Susana LÓPEZ
Genetica Dezvoltarii si Psihologia moleculara, Departamentul Institului de Biotehnologie, Universitatea Nationala din Mexic, Cuernavaca, MEXIC
“Pentru identificarea modului in care rotavirusul provoaca moartea a 600 000 de copii in fiecare an.”


AMERICA de NORD

Profesor Bonnie BASSLER
Institutul Medical Howard Hughes si Departamentul de Biologie Moleculara, Univeristatea Princeton, USA “Pentru intelegerea comunicarii chimice dintre bacterii si pentru deschiderea unor noi oportunitati in tratarea infectiilor.”


Ceremonia de premiere se va desfasura pe 22 martie, 2012 la sediul UNESCO din Paris. Modele extraordinare pentru noua generatie de femei-cercetator, fiecare laureata va primi 100 000 dolari ca semn de recunoastere a contributiei la dezvoltarea stiintei.

Un juriu format din oameni de stiinta emeriti


Juriul Premiilor L’ORÉAL-UNESCO pentru Stiintele Vietii 2012 este format din 18 membri emeriti ai comunitatii stiintifice internationale. Presedintele juriului este profesorul Gunter Blobel, castigatorul premiului Nobel in medicina din 1999, care se afla in fruntea juriului acestei competitii din 2005. Profesorul Christian de Duve, castigatorul premiului Nobel in medicina din 1974, este presedintele fondator al premiilor, iar Irina Bakova, Directorul General al UNESCO, este presedintele onorific.

Un program de pionierat pentru promovarea femeilor din stiinta


In ultimii 14 ani, Fundatia L’Oréal si UNESCO au sustinut femeile-cercetator din intreaga lume care au contribuit la evolutia stiintei. In fiecare an, programul „Pentru femeile din stiinta” evidentiaza excelenta stiintifica si incurajeaza talentele promitatoare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Noiembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.