Setari Cookie-uri

Domestos si M.E.C.T.S. continua lectia despre igiena in scoli si gradinite

In anul scolar 2011 - 2012, programul, aflat la a treia editie, se desfasoara in 10 judete din tara: Bucuresti, Calarasi, Constanta, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Olt, Tulcea si Valcea, implicand peste 30.000 de copii din 200 de scoli si 200 de gradinite.

Comunicat de presa

Domestos, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, continua proiectul educational "Igiena acasa si la scoala". In anul scolar 2011 - 2012, programul, aflat la a treia editie, se desfasoara in 10 judete din tara: Bucuresti, Calarasi, Constanta, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Olt, Tulcea si Valcea, implicand peste 30.000 de copii din 200 de scoli si 200 de gradinite.

Rodica Cherciu „Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului incurajeaza acest demers datorita succesului pe care l-au inregistrat etapele trecute, cat si datorita impactului pe care proiectul educational il are pe termen lung asupra generatiilor de copii. In ceea ce priveste respectarea normelor de igiena si mentinerea sanatatii, societatea romaneasca este una vizibil anacronica. Vulnerabili in fata acestor riscuri sunt copiii, motiv pentru care existenta unui program care sa ii educe si responsabilizeze este deosebit de importanta”, spune Rodica Cherciu, Inspector General, Directia Educatie si Invatare pe tot Parcursul Vietii din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Diana Stan „Fiecare editie a campaniei Igiena acasa si la scoala este o dovada ca acest gen de proiecte au un impact social puternic si durabil, ca pot fi mult indragite atat de copii, cat si de cadre didactice si parinti. Suntem foarte placut impresionati de seriozitatea si devotamentul cu care se implica acesti copii; au o forta creatoare admirabila si credem, sincer, ca putem oricand invata de la ei. Privindu-i, ne convingem ca proiectul este unul foarte valoros. Alaturi de Ministerul Educatiei, avem increderea ca, peste ani, eforturile noastre vor fi meritat, ca vom fi participat la educarea unor generatii responsabile” spune Diana Stan, SBM HHC la Unilever South Central Europe.

Educatia despre igiena este foarte importanta in randul copiilor, deoarece la varsta frageda este cel mai usor sa deprinda obiceiuri corecte in ceea ce priveste igiena personala si colectiva. Parintii si profesorii joaca un rol important in transmiterea acestora, ajutand astfel la diminuarea riscului de imbolnavire.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Decembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.