Iarna este un anotimp mai bun decat primavara pentru plantatul trandafirilor

Regula generala spune ca plantarile trebuie facute in perioada de repaos vegetativ al trandafirilor. Cu cat plantarea se face cu mai mult timp inainte de reintrarea in vegetatie, cu atat mai bine se adapteaza trandafirul la noua chimie a solului, facilitand fixarea radacinilor.

Comunicat de presa

Contrar ideii cunoscute cum ca primavara este un anotimp foarte bun pentru plantarea trandafirilor, iarna se constituie intr-un moment mult mai prielnic pentru acestia. Desigur, plantarea lor nu se face in orice conditii!

Black BaccaraViaceslav Buhna, Director general al FamousRoses.eu, declara: „Important este ca pamantul sa nu fie inghetat. Daca aceasta conditie este indeplinita, trandafirii pot fi plantati cu succes toamna tarziu si iarna. Nu conteaza daca pamantul este acoperit de zapada. Daca poate fi sapat, atunci se pot planta trandafirii in luni precum noiembrie, decembrie, ianuarie sau februarie.

Regula generala spune ca plantarile trebuie facute in perioada de repaos vegetativ al trandafirilor. Cu cat plantarea se face cu mai mult timp inainte de reintrarea in vegetatie, cu atat mai bine se adapteaza trandafirul la noua chimie a solului, facilitand fixarea radacinilor. De aceea plantarea timpurie de toamna este cea mai potrivita pentru trandafiri.”.

Este recomandata asadar folosirea ferestrelor iernii, a conditiilor prielnice de plantare a trandafirilor, in perioada rece. De altfel, plantarea in aceste momente favorabile din timpul iernii este considerata a fi mai buna decat plantarea de primavara.

FamousRoses.eu este un magazin online dedicat trandafirilor de gradina. Aici veti descoperi cei mai cunoscuti trandafiri de gradina din lume. Siteul ofera tuturor celor interesati din Romania si Europa o gama completa de butasi de trandafiri.

Retail jobs

Vizionare placuta


Kudika
10 Ianuarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri