Prezenta romaneasca importanta la Festivalul de Film de la Clermont-Ferrand 2012

Prezenta romaneasca importanta la Festivalul de Film de la Clermont-Ferrand 2012
Kudika
25 Ianuarie 2012

Standul romanesc, organizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Institutului Cultural Roman din Paris, deschis pe toata perioada de desfasurare a celei de-a 27-a editii a market-ului (30 ianuarie – 3 februarie), este organizat si in acest an de Asociatia Este'n'est

Comunicat de presa

Romania va fi reprezentata, pentru al patrulea an consecutiv, in cadrul market-ului organizat de Festivalul International de Scurtmetraj de la Clermont-Ferrand, cel mai important eveniment dedicat filmului scurt, care se afla la cea de-a 34-a editie si va avea loc in acest an intre 27 ianuarie si 4 februarie.

Romanian Short FilmsStandul romanesc, organizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Institutului Cultural Roman din Paris, deschis pe toata perioada de desfasurare a celei de-a 27-a editii a market-ului (30 ianuarie – 3 februarie), este organizat si in acest an de Asociatia Este'n'est, si va oferi tuturor invitatilor festivalului si participantilor la market (producatori, distribuitori, agenti de vanzari) informatii importante despre filmele si proiectele romanesti de scurtmetraj, casele de productie si oportunitatile de co-productie de film din Romania. De asemenea, el va reprezenta cel mai important punct de intalnire dintre profesionistii romani si cei straini aflati la Clermont-Ferrand.

Lost SpringsStandul va oferi materiale promotionale si informatii despre cele doua titluri autohtone selectionate in programele competitionale ale festivalului: Lost Springs 2 (r. Andrei Dobrescu), productia UNATC care va concura in cadrul Competitiei Internationale, respectiv We'll become oil (r. Mihai Grecu), proiectat in competitia Labo – dedicata filmelor experimentale.

Romania este prezenta la Clermont-Ferrand si in cadrul Euro-Connection, o sesiune intensiva de pitching si intalniri tete-a-tete intre producatori, agenti de vanzari, reprezentanti ai televiziunilor si festivalurilor de film din lumea intreaga. Cel mai nou proiect de scurtmetraj al lui Marian Crisan, Cadoul, se numara printre cele 17 care vor incerca sa atraga finatatori, co-producatori sau agenti de vanzari la aceasta editie a Euro-Connection.

Cel mai important material de promovare dedicat scurtmetrajului romanesc – catalogul Romanian Short Films – se va gasi si anul acesta la standul dedicat tarii noastre. Distribuit tuturor vizitatorilor market-ului de film, acesta cuprinde, in 2012, 23 de titluri de fictiune, documentar si animatie, filme lansate in 2011, selectionate si premiate la festivaluri de film internationale, dar si cateva dintre cele mai asteptate scurtmetraje ale acestui an. Sapte dintre acestea se regasesc pe DVD-ul care insoteste, la fel ca in fiecare an, catalogul: Apele Tac (r. Anca Miruna Lazarescu), Draft 7 (r. Luiza Parvu), Superman, Spiderman sau Batman (r. Tudor Giurgiu), Minute Infinite (r. Cecilia Felmeri), patru dintre cele mai discutate scurtmetraje romanesti ale anului trecut, dar si Lost Springs 2, Pauza de masa (r. Ciprian Alexandrescu) si Tenis (r. Vladimir Dembinski).

De asemenea, la stand se gasesc materiale promotionale ale diferitelor filme si case de productie din Romania, DVD-uri screener ale filmelor recente si multe publicatii de specialitate.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri