Setari Cookie-uri

Primul Ghid oficial dedicat satelor romanesti

Miercuri, 29 februarie, a fost lansat la Muzeul Satului „Dimitrie Gusti” din Bucuresti Ghidul “Cele mai frumoase sate din Romania”.

Comunicat de presa

Ghidul Cele mai frumoase sate din Romania Miercuri, 29 februarie, a fost lansat la Muzeul Satului „Dimitrie Gusti” din Bucuresti Ghidul “Cele mai frumoase sate din Romania”. Realizat de A.S.F.R. (Asociatia Cele mai frumoase sate din Romania), cu sprijinul Napolact, Ambasada Frantei in Romania, Delegatia Wallonie-Bruxelles la Bucuresti si rrAPL - Revista Romana de Administratie Publica Locala, ghidul reuneste cele mai frumoase sate din Transilvania, Banat, Crisana, Maramures, Muntenia, Oltenia, Bucovina, Moldova si Dobrogea.

“Prin acest proiect incercam sa le aratam romanilor, si nu numai, ca satul romanesc traieste. Avem traditii, avem obiceiuri unice pe care nu trebuie sa le lasam sa piara. Un popor care isi uita originile, uita cine este. In tot ceea ce facem la Napolact suntem inspirati si manati de spiritul traditional, de adevaratele valori ale poporului roman, iar aceasta colaborare cu A.S.F.R. este un inceput firesc intr-un plan mai amplu de sustinere a satului romanesc”, declara Marian Chiraches, Group Brand Manager Napolact.

Satele prezente in ghid au fost selectate dupa criterii precum: calitatea sitului – peisaj cultural, biodiversitate, natura nepoluata, accesibilitatea spre localitate, calitatea urbanistica – inserarea in situl geografic, omogenitatea ansamblului construit, calitatea arhitectonica – stil local, pastrarea elementelor originale (materiale, forme, detalii), elemente valoroase (constructii clasabile, piese unicat), cultura locala – amenitate sociala, traditii, evenimente pastrate in viata satului, produse locale (alimentatie, imbracaminte) si eficienta energetica – energie ecologica, case pasive, reciclare.

„Dorim ca acest ghid sa fie o sursa de inspiratie pentru cei care vor sa descopere satul romanesc, traditiile si obiceiurile noastre. Am incercat sa gasim cele mai frumoase sate, comunitati reprezentative regiunilor etnogeografice, sate care, pe baza mostenirii culturale si materiale, pot fi promovate turistic”, declara Nicolae Marghiol, Initiator, Fondator si Presedinte executiv A.F.S.R.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.