Comunicat de Presa

'Dincolo de iarnă' de Isabel Allende - o poveste despre solidaritate, iertare și puterea vindecătoare a dragostei

Editura Humanitas Fiction va invita miercuri, 14 martie, ora 18.00, la Libraria Carturesti (str. Arthur Verona nr. 13-15) la lansarea romanului Insula de sub mare de Isabel Allende. Vor vorbi: Marina Constantinescu, Elisabeta Lasconi, Cornelia Radulescu si Denisa Comanescu. Actrita Mirela Oprisor va citi un fragment din roman.

Insula de sub mare, noul roman al scriitoarei chiliene Isabel Allende, ale carei carti sunt traduse in peste treizeci de limbi, a aparut de curand la Editura Humanitas Fiction, in traducerea Corneliei Radulescu.

Privita de pe puntea corabiei, in mijlocul apelor tropicale, insula Saint-Domingue ofera iluzia unui paradis. Muntii ei inalti sunt acoperiti de verdeata, campiile ei fertile sunt pline de roade. Dar, odata ce pune piciorul pe uscat, calatorul descopera ca, pentru unii, colonia franceza este un infern.

In 1770, Toussaint Valmorain debarca plin de speranta si de idealuri in portul Le Cap, aducand cu el cufere cu carti, haine scumpe si peruci pudrate. Insa plantatia de trestie a tatalui sau il sileste sa renunte la tot acest bagaj. Tanarul devine repede un plantator, poate mai putin crud decat cei cu vechime, dar suficient de inuman cat sa-si exploateze sclavii si, mai ales, sclavele.

Preferata lui, Zarité, nu indrazneste sa se revolte. Dar, cand soarta il aduce pe plantatia Saint-Lazare pe tanarul sclav Gambo si Zarité se indragosteste, nimic nu va mai putea sta in calea tinerei care se descopera pe sine si descopera libertatea. Libertate pe care o va dobandi numai dupa ce framantarile vremurilor vor insangera insula si vor alunga stapani si sclavi spre un nou Pamant al Fagaduintei.

Isabel Allende: Amantul japonez
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: