Comunicat de Presa

Cum sa ai o tinuta vestimentara eclectica fara a fi kitsch

Evenimentul a atras un numar record de invitati veniti sa-i sustina pe viitorii designeri ai Romaniei, dar si nume rasunatoare din moda internationala precum Agatha Ruiz de la Prada care a venit in mod special pentru a vedea prezentarea si pentru a discuta cu studentii despre cele mai recente tendinte din moda internationala.

Prin cele peste 100 de creatii prezentate, studentii au dezvaluit sutelor de invitati detalii din procesul de formare ca designeri, tinutele lor avand ca teme de atelier geometria, metamorfoza, volumetria si contre-jour. Creatiile studentilor au fost realizate sub coordonarea profesorilor Ioana Avram, Venera Arapu, Paula Barbu, Razvan Vasilescu si a asistentului universitar Oana Rosca.

"In cadrul prezentarii gazduite pentru a doua oara de magazinul Cocor, tinerii creatori si-au verificat puterea de seductie a vesmintelor incarcate cu mesaje elaborate, rezultate din relatia costum-individ. Haina cu toate semnificatiile ei datorate mesajelor transmise (de forma, volum, culoare, compozitie, materialitate), se suprapune peste imaginea particulara a corpului uman, alcatuind astfel, de fiecare data, un personaj care spune, prin simpla sa prezenta, o poveste" a declarat Unda Popp, Profesor Universitar Doctor UNAB.

Cu ocazia acestui show, invitatul de onoare Agatha Ruiz de la Prada si-a expus cateva tinute din ultima colectie toamna iarna 2012-2013. Creatiile puternic colorate ale Agathei au atras atentia celor prezenti la eveniment, vedeta de televiziune Roxana Iliescu alegandu-si una dintre ele pentru a prezenta editia speciala de Paste a emisiunii sale de la B1 TV.

Cum ne îmbrăcăm la prima întâlnire? 5 ipostaze, 5 ținute!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: