Setari Cookie-uri

Crizal UV, lentilele de ochelari cu cel mai performant factor de protectie UV din lume

Essilor, lider mondial in fabricarea de lentile de ochelari, a lansat Crizal UV , singurele lentile de ochelari care protejeaza cel mai eficient ochii impotriva razelor ultraviolete daunatoare.

Valorile Broad Spectrum Technology pot fi masurate cu ajutorul E-SPF (Eye-Sun Protection Factor) un nou standard lansat de catre Essilor International, care certifica la nivel global gradul de protectie asigurat de lentilele de ochelari impotriva razelor UV. Scopul acestui sistem de masurare este acela de a sensibiliza purtatorii de ochelari asupra necesitatii de a-si proteja ochii impotriva razelor UV si de a-i ajuta sa inteleaga nivelul de protectie UV pe care il ofera lentilele. E-SPF poate fi cuantificat atat pentru ochelarii de vedere cat si pentru cei de soare. Pentru lentilele incolore Crizal UV, gradul maxim de protectie este 25, iar pentru lentilele de soare Crizal Sun UV, 50+.

Protocolul si valorile E-SPF sunt certificate de catre Dr. Karl Citek, profesor american de optometrie, OD, PhD, FAAO*, unul dintre primii cercetatori care au atras atentia asupra reflexiei razelor UV pe suprafata interioara a lentilelor.

Citește și:

Sursa Foto: Shutterstock.com

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, principalele cauze ale pierderii vederii in tarile dezvoltate si in cele in curs de dezvoltare sunt legate de razele UV. Se estimeaza ca aproximativ 15 milioane de persoane din intreaga lume isi pierd anual vederea din cauza cataractei, iar 20% din aceste cazuri sunt cauzate si agravate de expunerea la UV. Pe de alta parte, 5% pana la 10% din cazurile de cancer de piele apar la pielea din jurul ochilor si sunt direct legate de razele UV. Cat despre copii, ei sunt cei mai vulnerabili in fata rayelor UV.

In decursul unui an cei mici se expun la soare de trei ori mai mult decat adultii, din cauza faptului ca petrec mai mult timp jucandu-se afara. Razele UV reprezinta o amenintare reala de-a lungul intregului an, chiar atunci cand afara este innorat: 40% din expunerea la aceste radiatii se petrece cand nu ne aflam in bataia directa a soarelui.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.