Setari Cookie-uri

Zilele protectiei solare

Centrul Medical Bioderm impreuna cu Laboratoarele La Roche-Posay organizeaza intre 21-25 mai 2012 Zilele protectiei solare.

Comunicat de Presa

In aceasta perioada, 17 medici dermatologi din clinicile Bioderm din Bucuresti (Str. Mihai Eminescu nr 42, Sos. Pipera-Tunari nr. 44, Calea Floreasca nr. 111-113, Vasile Lascar, nr.42-44) vor efectua gratuit examinari ale alunitelor suspecte in vederea depistarii de cancere cutanate. Totodata, pacientii vor primi sfaturi medicale referitoare la expunerea la soare si fotoprotectie. Consultatiile se vor acorda pe baza de programare telefonica la numarul de telefon 031 9101 incepând cu data de 17 mai.

Campania Zilele Protectiei Solare se afla deja la a doua editie, in 2011 numarul persoanelor testate depasind 300, cu 2 cazuri de melanom raportate si 30 de alunite suspecte (nevi displazici).
IMPORTANTA PROTECTIEI SOLARE DEMONSTRATA CLINIC.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Un studiu clinic important desfasurat in Australia timp de 15 ani pe un esantion de peste 1600 de adulti a demonstrat pentru prima data ca folosirea cu regularitate a cremelor de protectie solara reduce riscul aparitiei melanomului.

Citește și:

Studiul, realizat de Dr. Adele Green si publicat in Journal of Oncology, demonstreaza reducerea aparitiei melanomului, chiar si a celor mai severe forme, la persoanele care au aplicat zilnic un produs de protectie solara.

In 2011, La Roche-Posay România a initiat un studiu* privind comportamentul românilor la soare si modul de utilizare a produselor de protectie solara:
- 30% dintre românii intervievati nu folosesc NICIODATA produse de protectie solara;
- 31% dintre românii intervievati folosesc produse cu factor de protectie solara numai atunci când merg la plaja.

Vizionare placuta


Kudika
15 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.