Setari Cookie-uri

La Redoute: moda de-a lungul a opt decade

Istoria La Redoute si modelele implementate inca de la inceputul anilor’20, s-au conturat treptat, in acord cu evolutia modei si cu numeroasele sale capricii.

In anul 1928, la Roubaix, in nordul Frantei, vedea lumina tiparului primul catalog La Redoute, intr-un format de poseta, cu doar 16 pagini in care erau prezentate aproximativ 40 de piese vestimentare tricotate, realizate in filaturile familei Pollet. In prezent, catalogul La Redoute, se constituie intr-un adevarat ghid de stil si inspiratie, cuprinzand atat sectiunile cu piese vestimentare, accesorii si lenjerie dedicate femeilor, barbatilor si copiilor, cat si zone importante cu elemente de decoratiuni interioare sau accesorii pentru casa.

Rivalizand cu marile publicatii de moda, consistente ca volum si informatii mai cu seama in lunile martie si septembrie (numerele speciale axate pe tendintele de sezon, care numara sute de pagini), catalogul La Redoute reflecta tendintele de sezon in aproximativ 700 de pagini, vorbeste clientilor in 18 limbi si este distribuit in nu mai putin de 13 milioane de exemplare. Va invitam sa-l rasfoiti virtual.

Citește și:

La Redoute si democratizarea modei

La Redoute nu s-a multumit doar sa imprime garderobei femeilor si barbatilor de pretutindeni un suflu modern, in cel mai pur stil frantuzesc, ci si-a dorit sa ofere clientilor sansa de a-si achizitiona la preturi accesibile, piese semnate de designeri celebri, legand cu acestia o complicitate creativa pe termen lung.

Prima colaborare La Redoute, menita sa democratizeze putin zona luxului, a fost pusa in practica in anul 1969, Emmanuelle Khan (fost model pentru Givenchy si Balenciaga) punandu-si amprenta asupra unei mini-colectii de 32 de piese exclusive.

Colaborarile cu nume celebre a continuat anii urmatori cu piese semnate Jean-Paul Gaultier, Karl Lagerfeld, Azzedine Alaïa, Yves Saint Laurent, Christian Lacroix, Sonia Rikyel, André Courrèges sau Yohji Yamamoto, iar pentru campaniile de imagine punctuale, s-au lasat fotografiate Vanessa Paradis, Isabelle Adjani, Emmanuelle Beart sau Chiara Mastroiani.

Citește și:

Creatorii La Redoute

In fiecare sezon, colectiile La Redoute sunt coordonate de echipe extinse de stilisti (peste 50 de specialisti sunt reuniti in atelierele brandului) si ordonate in linii distincte axate pe tipologii de piese si stiluri vestimentare, menite sa raspunda tuturor nevoilor si exigentelor clientilor. In paralel cu catalogul print distribuit prin posta, La Redoute mizeaza din plin pe comenzile efectuate pe site-urile online ale brandului, unde la fiecare doua saptamani sunt adaugate produse noi si unde este disponibil si serviciul de consiliere pentru clienti.

Pentru toamna-iarna 2012-2013, La Redoute prezinta atat colectiile in-house, urmand linia deja recognoscibila si infuzata cu elementele stilistice definitorii ale sezonului, cat si colectiile in editie limitata, concepute de designerii invitati.

Citește și:

Maison Rabih Kayrouz pentru La Redoute

Una dintre colaborarile cu care La Redoute se mandreste toamna aceasta, este cea cu Maison Rabih Kayrouz (colectiile Haute Couture sunt incluse in calendarul oficial al prezentarilor pariziene, iar cele pret-a-porter pot fi achizionate din cele mai prestigioase boutique-uri si concept-store-uri internationale), care a concentrat intr-o linie versatila, matura insa cu un usor aer ludic, cateva dintre imprimeurile si motivele emblematice ale casei: rochii si bluze din matase cu printuri rodie in tonuri de fuchsia sau rosu aprins, rochii cu pliuri monocrome din lana fina, mantouri drepte, pantaloni din triplu voal de matase, camasi din bumbac, jachete scurte sau genti amuzante de shopping. Totul pentru o garderoba functionala, in care fiecare piesa poate fi purtata in zeci de asocieri stilistice si care depaseste tendintele, situandu-se in zona clasicului reactualizat.

Citește și:

Colectii capsula semnate Les Prairies de Paris, Delphine Manivet, Athe Vanessa Bruno si Madame a Paris

Laetitia Ivanez, fondatoarea brandului Les Prairies de Paris, a imaginat pentru La Redoute o colectie minimalista in esenta, insa nelipsita de acel chic tipic frantuzesc: mantouri camel din stofa cu gulere in contrast din tricot, rochii pulover cu motive in relief, salopete cu tenta sport sau rochii drepte din crepe cu insertii din piele.

Delphine Manivet, designerul parizian care si-a exersat calitatile de stilist la Rochas timp de cativa ani inainte de a pune bazele propriului brand, a conceput trei modele de rochii negre, atemporale, reinterpretand codul elegantei intr-o maniera aparte. „La petite robe noire” este declinata de Delphine Manivet in variante potrivite pentru timpul zilei, cocktail-uri sau seri speciale.

Citește și:

Madame a Paris, aduce pe scena usor sumbra a toamnei, un aer ludic, jucaus, menit sa revitalizeze garderoba. Colectia Madame a Paris pentru La Redoute, creioneaza imaginea unei femei care priveste eleganta intr-un mod relaxat si care isi creeaza propriile reguli vestimentare, netinand cont decat de dispozitia de moment: cardigane si pulovere reunite in seturi twin, fuste scurte in clini, rochii cu gulere tip camasa, mantouri din lana, bluze din matase lejere, pantofi cu platforma si posete plic din piele, tonuri de maro ciocolatiu, bej-rose, gri inchis si imprimeuri cu buline mari dispuse in alternanta.

La Redoute in Romania

La Redoute intra in Romania la sfarsitul anului 2008 prin deschiderea magazinului online www.laredoute.ro. In primavara anului 2009 se lanseaza primul catalog in aproximativ 700 pagini ce isi primeste un binemeritat nume de „cel mai mare catalog de moda din Romania”.
La doar un an de la lansarea sa, La Redoute devine unul din liderii pe piata vanzarilor de imbracaminte si incaltaminte, la distanta, prin catalog si internet.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 August 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.