Setari Cookie-uri

Cele mai eficiente metode pentru invatarea limbii engleze

In primii ani de viata se pun bazele vorbirii si se structureaza gandirea.

comunicat de presa

Specialistii recomanda ca invatarea unei limbi straine sa se realizeze cat mai timpuriu, acest proces fiind si un bun stimulator al creativitatii.

Cea mai buna perioada pentru invatarea limbii engleze este inainte de 12 ani, cand creierul are capacitatea de a asimila cu multa usurinta informatiile.

Studii de specialitate arata ca invatarea unei limbi straine este recomandata chiar inainte de varsta de 3 ani, cand limba se asimileaza natural, asemenea limbii materne.

Varsta precoce nu este insa suficienta,trebuie tinut cont si de faptul ca fiecare copil are abilitati diferite, iar abordarea invatarii trebuie adaptata in functie de talentele si aptitudinile lui.


Tehnici moderne si interactive, adaptate fiecarui copil

Conform teoriei inteligentelor multiple prezentata in premiera de profesorul Howard Gardner, de la Universitatea Harvard, oamenii sunt inzestrati cu aptitudini diferite sau cu combinatii ale acestora, care le influenteaza modul de a invata.

Citește și:

Tot ceea ce trebuie sa facem este sa le recunoastem pentru a imbunatati procesul de invatare.

De exemplu, unii copii au darul imaginilor si le este mai usor sa invete limba engleza cu ajutorul desenelor sau al cartilor cu diagrame.

Pentru cei care au darul logicii si bucuria de a descoperi lucruri noi cu ajutorul jocurilor de gandire, cea mai buna abordare ar putea fi prin puzzle-uri sau alte jocuri de inteligenta.

Asimilarea informatiilor se realizeaza prin intermediul celor 5 simturi si prin actiune. Aceasta capacitate se dezvolta in cea mai mare parte la varste fragede, de pana la 12 ani, motiv pentru care in aceasta perioada aceste modalitati de informare trebuie stimulate cat mai mult.

Teatrul, prezentarea elementelor noi cu ajutorul fotografiilor si a sunetelor, a jocurilor amuzante, relaxate, cantecele si dansurile pot avea asadar rolul principal in invatarea limbii engleze.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.