Setari Cookie-uri

Dona Juana, o carte ca un drog

Sunt femeia tuturor barbatilor si barbatul tuturor femeilor.

Daca weekendul cu iubire neaos-romaneasca, de Dragobete, nu te satisface, Editura Herg Benet si Carturesti Verona au o idee romantica pentru seara ta de marti, 26 februarie: lansarea unui roman erotic care, dupa cum spune prefatatorul sau, Cristian Mungiu, „te face sa-ti amintesti ca n-ai murit inca”.

Dona Juana, romanul scriitoarei Lorena Lupu, a ajuns, intr-o luna de la lansare, unul dintre apreciatele publicului. Poate mai important decat recenziile pozitive este entuziasmul cititorului obisnuit, pe pagina de Facebook:

„M-am apucat de Dona Juana in miez de noapte, me gusta, e comica si sexy, iar Dona e de o aroganta simpatica si molipsitoare” sau „Am terminat cartea cu zambetul pe buze. Mi-a facut placere sa ma las purtata in universul altcuiva, atat de liber si de dezinhibat”, si nu in ultimul rand „Lorena, cu cat iti citesc mai mult cartea, cu atat devin mai dependenta de ea. E ca un drog.”

Citește și:

Acelasi entuziasm a fost manifestat si de cei doi reputati actori, Florin Zamfirescu si Diana Cavallioti, invitati de autoare sa sustina o lectura publica a unor delicioase fragmente din carte. Lorena se fereste de locurile comune ale pietei de carte si evita lansarile plicticoase, cu discursuri lungi si sforaitoare. De aceea a ales o structura de promovare de tip „& friends”. Fiecare lansare a fost o intalnire cu muzicieni si actori apreciati de public, iar de aceasta data, scriitoarea a ales un monstru sacru al asa-numitei generatii de aur, respectiv pe una dintre cele mai reprezentative actrite tinere, sa dea glas cuvintelor personajului.

„Sunt femeia tuturor barbatilor si barbatul tuturor femeilor. Ati auzit asta si de la Iulius Cezar, dar el a murit de mult; eu sunt inca in viata.

Vanez placerea pe toate caile posibile. Uneori o pandesc indelung, de prin tufisuri, pana cand imi devine accesibila. Alteori sar pe neasteptate asupra ei si o inghit pe nemestecate, ca un sarpe boa. Alteori simulez lipsa totala de interes, incercand sa determin prada sa se ofere singura pe tava – si, spre surprinderea mea, este una dintre cele mai eficiente modalitati de vanatoare. Mai sunt si momente in care o consum civilizat, cu tacamuri si servetele, ca la un restaurant de cinci stele. Si uneori o cumpar la colt, ca pe un strudel”, incepe romanul incendiar al tinerei prozatoare.

Citește și:

Criticul Dan Boerescu e cel care i-a dat Lorenei Lupu ideea unui roman erotic. Va va povesti despre indelungata sa colaborare profesionala si amicitie cu autoarea, precum si despre geneza unei carti considerate deja unul dintre cele mai bune romane erotice romanesti.

Asadar: pe 26 februarie, la 19.00, subsolul Carturesti e al Donei Juana si al tau. Satisfactie literara garantata!

Vizionare placuta


Kudika
26 Februarie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.