Premiu de arta pentru Europa Centrala si de Est in valoare de 35.000 euro

Premiu de arta pentru Europa Centrala si de Est in valoare de 35.000 euro
Kudika
9 Mai 2013

Henkel Art.Award da startul inscrierilor pentru editia 2013.

comunicat de presa:

Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) anunta cea de-a douasprezecea editie a Premiului Henkel CEE pentru Arta, competitie dedicata artistilor din 23 de tari din Europa Centrala si de Est. Artistii sunt invitati sa isi inscrie in concurs lucrarile din domeniile pictura, desen, fotografie, video si instalatie. Premiul este acordat in colaborare cu asociatia KulturKontakt Austria si cu prestigiosul Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig, Viena (MUMOK). Castigatorul va fi recompensat cu un premiu in valoare de 7.000 de euro, dar si cu o expozitie in tara sa natala si o prezentare individuala la MUMOK, Viena. Valoarea totala a premiului oferit in 2013 se va ridica astfel la 35.000 de euro.

Ca si in anii trecuti, nu exista o tema prestabilita pentru competitie, fiind recompensate operele exceptionale si inovatoare din domeniile pictura, desen, fotografie, video si instalatie. Un juriu international format din curatori si experti renumiti se va intalni in vara pentru a alege cei 5 artisti finalisti ramasi in cursa pentru marele premiu. Castigatorul va fi anuntat in cadrul unei ceremonii de gala ce se va desfasura la Viena in decembrie 2013.

Premiul Henkel pentru Arta si-a castigat o binemeritata traditie in Europa Centrala si de est, multi dintre finalistii si castigatorii celor 11 editii fiind invitati in prezent la expozitii internationale, bucurandu-se de mare succes la nivel mondial. Printre acestia se numara artistul roman Dan Perjovschi (primul castigator al Premiului, in 2002), Miha Strukelj (2008) si Mladen Miljanovic (2009).

Premiul Henkel CEE pentru Arta in Romania – editia 2013

Arta contemporana romaneasca a fost bine reprezentata in finalele competitiei. Astfel, in finala de la Viena au mai fost prezenti Cristina David (2011) si la editia din 2012, Anca Benera si Arnold Estefan .

Si in 2013, artistii romani sunt invitati sa se inscrie in competitie. In cazul in care exista mai mult de cinci inscrieri in Romania, se va organiza o preselectie locala in luna iunie, jurizata de personalitati importante ale mediului artistic local. Si anul acesta, juriul local va alege 1 singur artist ale carui lucrari vor intra in procesul de selectie de la Viena. Castigatorul local va primi si un premiu in valoare de 1,000 Euro, oferit de Henkel Romania.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri