Setari Cookie-uri

Malta are cele mai bune ape de scaldat din Europa

Arhipelagul maltez este un tablou pictat in galben si albastru.

Pentru cei care nu stiu, 94% din zonele de scaldat cuprinse in Uniunea Europeana respecta standardele minime pentru calitatea apei.

Cam asta relateaza raportul Agentiei Europene de Mediu al Comisiei Europene. Malta se afla pe primul loc, iar valorile excelente asupra calitatii apei ajung la 97%.

Daca vei ajunge in vacanta in Malta, vei descoperi un loc de o frumusete rascolitoare. Aici istoria si cultura sunt mai presus de fatadele cu iz comercial intalnite in alte orase ale Europei, iar peisajele din care nu lipsesc stancile marine in forme sculpate de vreme sunt un adevarat spectacol.

foto interior si prima pagina shutterstock Valleta vedere de pe mare

Apele limpezi sunt greu de gasit in alte locuri ale Europei, poate tocmai de aceea Malta reuseste sa atraga mai bine de 1,4 milioane de turisti anual. Galbenul din peisaj este afisat de cladirile din Malta construite cu globicerina, un calcar galbui pe care maltezii l-au folosit intotdeauna in constructii. Ca turist, vei gasi aici orice doresti…

Citește și:

Este o tara mica, insa cu o diversitate culturala si peisagistica care pot impresiona orice calator. Este un loc in care traditia si ospitalitatea oamenilor sunt o adevarata desfatare.

Pentru ca am amintit ca apele din Malta au o calitatea foarte buna, plajele de aici au devenit locul preferat al multor turisti care-si doresc relaxare si un loc curat in care sa se scalde . E drept ca nu este destinatia in care vei gasi plaje intinse, insa cele care exista sunt amenajate foarte frumos. Si chiar daca aceste plaje mici se afla departe de locul de cazare, ei bine, e o adevarata incantare sa te plimbi prin statiunile din Malta, Gozo si Comino.

Cele mai frumoase plaje sunt Blue Lagoon de pe insula Comino, cu apa limpede si cristalina, Paradise Bay, o plaja situata in partea de nord, spre Cirkewwa, Mellieha Bay, sau plaja orasului Mellieha, cea mai mare din Malta.

Citește și:

Foarte frumoasa este si plaja Golden Bay de langa orasul Buggibba, precum si Armier Bay, situate in cel mai Nordic punct al Maltei. Nu trebuie ratata Grota Albastra sau Blue Grotto, unde apa este oglinda. E atat de clara incat poti sa vezi la patru metri sub ea.

Oricum, e de retinut ca cele mai frumoase plaje se afla in nord, iar statiunea care se remarca este St.Julians, polul distractiei din Malta, unde turistii pot gasi foarte multe restaurante, discoteci, cluburi, deschise pana in zori.

Peste toate, aceste locuri de distractie sunt foarte sigure. La fel de frumoase sunt Laguna Albastra si Fereastra Albastra, locul unde exista o lumina naturala apreciata de cei mai renumiti fotografi ai lumii.

Madalina Racorean

Citeste despre targurile din Malta pe www.ecotrend.ro

Vizionare placuta


Kudika
24 Mai 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.