comunicat de presa:

Revolutie in bucatarie. Reinvata sa gatesti sanatos

Printr-o atmosfera ce pare desprinsa din palatele povestilor turcesti, restaurantele DIVAN ii invita pe oaspeti sa se lase purtati de aromele mirodeniilor intr-o calatorie culinara in care vor descoperi cele mai savuroase amestecuri. Preparatele delicioase, retetele autentice si aromele ingredientelor aduse direct din Turcia transforma cele doua restaurante in locuri de poveste.

Credem ca un restaurant poate deschide in imaginatia oaspetilor o calatorie in lumea pe care o reprezinta. De aceea, ne-am dorit ca fiecare vizita la Divan sa ii faca pe clienti sa se bucure de o experienta autentica ce ii transpune in povesti cu sultani, mirodenii si arome. De la preparatele autentice, la covoarele traditionale de pe pereti si motivele otomane de pe podea, restaurantele Divan nu sunt doar locuri in care poti manca, ci puncte de plecare pentru o calatorie culinara in Turcia, au declarat Adina si Andrei Iusut, proprietarii restaurantelor DIVAN.

Bucatarul Salih Kilic, venit din Sanliurfa, este cel care a creat meniul restaurantelor si ale carui preparate, realizate fara compromisuri de la retetele originale, pastreaza aroma autentica a mancarii traditionale greu de gasit, chiar si in Turcia. Preparatele gatite pe care Salih le aduce pe mesele clientilor, udate cu ulei de masline si desavarsite de mirodenii speciale, ii transpun pe cei care le incearca in lumea turceasca plina de culoare, arome si amestecuri care de care mai savuroase.

La baza aromei inconfundabile a preparatelor de care oaspetii se pot bucura la DIVAN stau retetele traditonale si ingredientele aduse direct din Turcia. Aroma sucului de rodii, a mentei, nautului, kaymak-ului si a celorlalte ingrediente ce compun mancarea din meniul DIVAN nu ar fi putut fi niciodata replicata, astfel ca pentru acestea au fost alesi cei mai buni producatori din Urfa, Gaziantep, Mersin si Kahramanmaras.

Scenariul povestii in care preparatele DIVAN ii invita pe vizitatori este intregit de amenajarea restaurantelor, realizata de arhitectul Cristian Corvin, ce combina elementele traditional otomane cu cele interpetate intr-o maniera moderna. Abundenta covoarelor autentice turcesti de pe peretii noului restaurant, alaturi de luminile atarnate de tavan, transpun vizitatorii intr-o atmosfera calda si intima si dau totodata un suflu de agitatie, tipic aglomeratiei dintr-un bazar.

Restaurantele DIVAN din Strada Franceza nr. 46-48 si calea Floreasca nr. 111-113 isi asteapta oaspetii in fiecare zi intre orele 10:00-02:00, punand la dispozitia acestora 210, respectiv 260 de locuri.

Sanda Marin: Carte de bucate. Editia 2012

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: