Setari Cookie-uri

XXL Mega Discount promoveaza, in randul elevilor, un stil de viata sanatos

XXL Mega Discount a incheiat campania pentru o alimentatie echilibrata Sanatatea are gust bun, desfasurata la nivel national, in sase orase din tara si adresata elevilor din clasele IV-VII.

comunicat de presa

A fost o buna ocazie pentru dr. pediatru Alina Condoiu sa le explice elevilor de ce este recomandata o dieta echilibrata bogata in fructe, legume si saraca in dulciuri, sucuri carbogazoase, alimente cu multe grasimi, ce trebuie sa cuprinda programul unei alimentatii corecte.

Educatia pentru o alimentatie corecta trebuie sa inceapa de la varste tot mai mici, astfel incat copiii sa deprinda obiceiurile unei vieti sanatoase.

La nivel mondial, obezitatea progreseaza in randul celor mici. In lume sunt peste 22 de milioane de copii obezi cu varsta sub cinci ani, iar in Uniunea Europeana numarul lor creste, anual, cu 400.000.

In Romania, cifrele sunt la fel de ingrijoratoare - aproximativ 40% dintre copiii romani sunt supraponderali - cauzele fiind mai ales obiceiurile alimentare nesanatoase si lipsa exercitiului fizic. In plus, obezitatea la varste mici creste riscul ca greutatea sa ramana mult peste limita normala si ca adult.

Citește și:

foto interior si prima pagina: Shutterstock.com

Am pornit aceasta campanie din dorinta de a-i invata pe cei mici, inca de la o varsta frageda, care sunt principiile unei vieti sanatoase, cum pot avea grija chiar ei insisi de propria dieta. Sunt primii pasi pe care vrem sa ii facem in dezvoltarea armonioasa a copiilor, astfel incat sa fie, mai tarziu, adulti sanatosi, cu atat mai mult cu cat nici nu este nevoie sa consume alimente scumpe, ci alimente in combinatii corecte si mai ales la orele potrivite.”, au declarat reprezentantii XXL Mega Discount.

Echilibrul alimentar al copiilor trebuie pastrat zilnic, oferind organismului lor toate substantele de care acestia au nevoie, in proportii corecte, conform Piramidei Nutritionale. Alimentatia este cu adevarat sanatoasa atunci cand asigura un aport caloric corespunzator necesarului si contine toate substantele nutritive in proportii adecvate.

Citește și:

XXL Mega Discount sustine un stil de viata sanatos, asigurand, in magazinele sale, un sortiment de produse perfect echilibrat. In plus, doreste sa ii invete pe copii inca de pe bancile scolii ce inseamna o dieta echilibrata. Astfel, copiii au fost implicati intr-un atelier practic de realizare a sandwich-urilor sanatoase, in care acestia au pus in practica informatiile aflate in cadrul cursului de nutritie şi jocul in care au fost invitati sa ghiceasca mai multe tipuri de legume si fructe, pentru a-si da seama cat de familiarizati sunt cu aceste alimente.

Vizionare placuta


Kudika
13 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.