Setari Cookie-uri

3 Pasi pentru un ten fara acnee

La finalul a 3 ani de campanie Act Smart, Be Cool medici dermatologi au discutat direct cu peste 3.000 de tineri adolescenti

comunicat de presa:

Campania Act Smart, Be Cool! lansata in 2011 de SRMEDCC (Societatea Romana de Medicina Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirurgicala) a facilitat intalnirea directa a peste 3.000 de adolescenti cu medici dermatologi in cadrul seminariilor desfasurate in Bucuresti, Sibiu, Pitesti, Iasi, Ploiesti si Constanta. La seminarii, tinerii au aflat care este ritualul corect de ingrijire a unui ten acneic, care sunt miturile de care nu ar trebui sa asculte si de ce este importanta consultarea unui medic dermatolog.

“Am fost inca de la inceput implicat in campanie deoarece mi s-a parut foarte necesara avand in vedere ideile preconcepute ale pacientilor cu acnee care vin la cabinet. Impreuna cu colegii mei care au sustinut seminarii, am incercat sa dam sfaturi si sa desfiintam mituri in discutii fata in fata cu adolescentii pentru ca intalnirea cu medicii specialisti poate insemna schimbarea unor comportamente bazate pe mituri. Speram sa continuam acest demers si in 2014.” afirma conf. doctor Catalin Popescu.

Citește și:

3 pasi pentru un ten fara acnee:

1. Curatarea corecta a tenului

Curatarea tenului are rolul de a debarasa pielea de sebum, transpiratie, bacterii si murdarie. Filmul hidrolipidic natural, adica stratul subtire de apa si grasime naturala care scalda celulele superficiale ale pielii si protejeaza pielea, trebuie sa fie respectat deoarece multe dintre tratamentele antiacneice usuca excesiv pielea. Spalarea frecventa si prea agresiva poate irita pielea si agrava acneea inflamatorie.

Curatarea tenului trebuie sa aiba loc in fiecare dimineata si seara, cu apa calduta, respectiv cu o lotiunea de curatat recomandata de medic, conform tipului de piele. Tenul poate sa fie curatat si in timpul zilei, de exemplu, dupa eforturi fizice care duc la transpiratie. Folosirea unui sapun obisnuit din comert sau a unui prosop pentru exfoliere nu este recomandata in cazul tenului cu probleme pentru ca poate inrautati leziunile.

Citește și:

2. Nu dati importanta miturilor


Acneea este cea mai raspandita afectiune de piele cu care se confrunta circa 80% dintre tineri şi 5% dintre adulti. Aceasta apare din cauza schimbarilor hormonale care au loc la varsta pubertatii si se vindeca prin tratament corespunzator, adecvat fiecarei persoane in functie de tipul de piele.
O dieta restrictiva, expunerea prelungita si neprotejata la soare sau inasprirea igienei personale nu vor duce la vindecarea acneei.

3. Consulta un medic specialist

Vizita la medicul dermatolog ar trebui sa fie primul pas atunci cand tenul da semne de acnee. Un medic dermatolog va putea sa faca o analiza competenta a tenului, a tipului de acnee si va putea prescrie tratamentul un tratament personalizat. Pentru elevi si studenti, tratamentul acneei este gratuit, fiind compensat de Ministerul Sanatatii.

Citește și:

In 2013, campania „Act smart, Be cool!” s-a axat pe seminarii realizate in 4 orase ale tarii, in incercarea de a stabili un dialog cu cat mai multi tineri. Peste 500 de adolescenti cu varste cuprinse intre 12 si 16 ani au discutat cu medici dermatologi in scoli si licee din Iasi, Constanta, Pitesti si Ploiesti. In paralel, informatii supervizate de medici dermatologi se afla si pe site-ul interactiv

www.getcool.ro.

Pentru al doilea an consecutiv, ambasadorul campaniei a fost Liviu Teodorescu, fost component al trupei Lala Band si participant Vocea Romaniei.

foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
19 Decembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.