Setari Cookie-uri

15 maternitati din Romania, dotate cu echipamente medicale in campania Grija pentru copii

Din dorinta de a contribui la ingrijirea copiilor nascuti prematur, in 2013 Dorna s-a alaturat Asociatiei Salvati Copiii, dezvoltand campania Grija pentru copii. Astfel, am ajutat la dotarea a 15 maternitati din Romania cu echipamente de specialitate. Initiativa continua si anul acesta sub sloganul Impreuna dam speranta copiilor nascuti prematur!

comunicat de presa

In Romania, 1 din 10 copii se naste prematur si are nevoie de ingrijire speciala inca din prima ora de viata, ceea ce necesita echipamente medicale performante si medici specializati.

“Copiii nascuti prematur au nevoie de toata grija și atentia noastra, asa cum au nevoie de cadre medicale specializate si echipamente performante. Dotarea celor 15 maternitati in cadrul campaniei desfasurate anul trecut reprezinta un prim pas al brandului Dorna in sustinerea nou-nascutilor prematur. Campania “Grija pentru copii” continua si in 2014, cu scopul de a dota maternitatile din Romania cu echipamente medicale de specialitate. Nu am fi reusit acest demers fara ajutorul partenerilor nostri, Asociatia Salvati Copiii, dar si al consumatorilor care s-au alaturat initiativei,” a declarat Raluca Vlad, Brand Manager Dorna.

Citește și:

In Bucuresti, trei maternitati au primit echipamente medicale de specialitate. Maternitatea Bucur a fost echipata cu un incubator performant, Maternitatea Filantropia, cu un ventilator neonatal, iar Maternitatea Polizu a primit o masa de reanimare. Aceste echipamente medicale vin in sprijinul celor peste 3500 de cazuri de nasteri inregistrate anual in fiecare dintre aceste maternitati.

In tara, 12 unitati medicale au fost dotate cu aparatura medicala performanta, in functie de necesitatile sectiilor de neonatologie. De exemplu, Spitalul Judetean de Urgenta Caras-Severin a fost echipat cu un incubator si un monitor de functii vitale, Spitalul Judetean din Constanta, cu un set laringoscop, 4 Pulsoximetre si 40 de senzori neonatali, iar maternitatile din Hunedoara, Botosani si Sibiu au primit cate un incubator de terapie intensiva. Lista completa a maternitatilor dotate in cadrul campaniei “Grija pentru copii” este disponibila pe site-ul www.grijapentrucopii.ro.

Citește și:

„Scopul nostru este sa reușim sa modernizam toate maternitatile din tara, astfel incat micutii veniti pe lume inainte de termen sa se poata bucura, si ei, de dreptul la viata. Pentru aceasta, insa, avem nevoie de sprijin constant din partea oamenilor si companiilor, si multumim din nou pe aceasta cale Dorna, care, prin suportul oferit, ne-a ajutat sa dublam numarul echipamentelor donate. Aceste donatii se cuantifica in vieti umane, astfel ca, prin programul nostru national de dotare a maternitatilor, contribuim la salvarea copiilor nascuti prematur”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedintele Executiv al Organizatiei Salvati Copiii.
In 2014, Dorna a extins promisiunea de sustinere a copiilor nascuti prematur si catre mamici, creand in premiera proiectul denumit “Fereastra de Speranta”, implementat in Maternitatea Polizu, din Bucuresti.

Citește și:

Geamul care desparte camera de asteptare de salonul de terapie intensiva in care se afla nou-nascutii prematur a devenit suport al mesajelor de sustinere trimise de mii de romani mamelor care asteapta sa isi vada bebelusii. Acestea petrec, in medie, aproximativ 10 minute pe zi cu micutii lor, in rest este doar asteptare.

„In numele corpului medical din maternitatile care au primit echipamente de specialitate, le multumesc initiatorilor acestei campanii. De asemenea, multumesc si in numele parintilor si copiilor care au beneficiat si vor beneficia de aceste echipamente. Este un gest care ne da speranta de viata sanatoasa pentru copiii nascuti prematur din Romania. Este impresionant ca exista preocupare in ceea ce priveste ingrijirea celor mai mici copii, a familiilor lor si este un ajutor important in munca personalului medical. Multumim pentru reusita și speram sa continuam impreuna!”, a declarat prof. doctor Silvia Stoicescu, sef sectie neonatologie Maternitatea Polizu.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.