Setari Cookie-uri

Continut adecvat pentru copii cu Samsung Galaxy S5 si functia Kids Mode

Cat timp este recomandat sa le permitem copiilor sa foloseasca telefonul sau tableta? Cum ne putem asigura ca acestia acceseaza doar continut adecvat varstei lor? Iata cateva dintre grijile pe care le au parintii in momentul in care copiii incep sa aiba acces la aceste dispozitive.

Comunicat de presa

Pentru a satisface atat dorinta de cunoastere a copiilor, cat si nevoia parintilor de a le oferi celor mici continut adecvat varstei lor, utilizatorii Samsung Galaxy S5 au la dispozitie functia Kids Mode, o platforma interactiva si educativa dezvoltata special pentru copii.

"Smartphone-urile si tabletele reprezinta unele dintre principalele atractii ale copiilor. Insa, de multe ori, in joaca lor cu gadget-urile, copii sterg diferite fisiere si informatii sau modifica setarile, astfel incat parintilor nu le ramane altceva de facut decat sa reseteze dispozitivele. In plus, nu de putine ori, copiii au acces la continut care nu este adecvat varstei lor. Samsung a creat Kids Mode luand in considerare tocmai aceasta nevoie, oferindu-le parintilor o platforma sigura pentru copiii lor care au acum la dispozitie continut interactiv si educativ, dar in acelasi timp validat de parinti". declara Ruxandra Stefanescu, Content Manager in cadrul Samsung Electronics Romania.

Citește și:

Practic, functia Kids Mode, dezvoltata pentru dispozitivele Galaxy S5 si Galaxy Tab S, le permite copiilor sa invete si sa se distreze cu diferite aplicatii, adecvate varstei lor.

Pentru a veni in ajutorul parintilor, Irina Petrea le ofera cele mai importante 5 recomandari pe care acestia trebuie sa le urmeze pentru a integra tehnologia in viata copiilor intr-un mod educativ:

1. Sa introduca telefonul, tableta, computerul in viata copilului numai dupa varsta de 3 ani – pentru ca sub aceasta varsta, copilul are nevoie sa invete din contactul direct cu oamenii din jurul lui si chiar daca il pasioneaza aceste dispozitive si invata repede cum sa le manevreze, nu inseamna ca este si pregatit pentru aceasta interactiune.

2. Sa acorde copilului acces la telefon, tableta, computer in functie de varsta acestuia – pentru copiii prescolari (de peste 3 ani) se recomanda maxim o ora pe zi (in sesiuni de maxim jumatate de ora).
3. Sa incurajeze numai folosirea aplicatiilor si jocurilor educative care contribuie la dezvoltarea copiilor - copilul beneficiaza cu mult mai mult de pe urma aplicatiilor si jocurilor educative, decat folosind aplicatii destinate adultilor.

Citește și:

4. Sa isi supravegheze copiii atunci cand se joaca pe smartphone, tableta sau computer - cu cat sunt mai mici (si, in general, peste 3 ani), copiii au mai multa nevoie de supraveghere din partea parintilor atunci cand utilizeaza tableta, telefonul, computerul sau cand petrec timp urmarind programele tv. Parintii au nevoie sa instaleze programe de control parental pe toate mediile electronice la care are acces copilul lor, asa cum le ofera Kids Mode utilizatorilor de Samsung Galaxy S5 si Galaxy Tab S.

5. Sa aiba reguli clare atunci cand negociaza folosirea dispozitivelor - in cazul in care copilul insista sa primeasca telefonul o perioada de timp mai lunga decat a decis parintele sau sa aiba acces si la alte aplicatii in afara de Kids Mode, parintele trebuie sa-i aminteasca copilului regula si, daca acesta insista in continuare, sa ii reduca timpul cu exact acelasi timp ca cel in care copilul isi manifesta insistenta.

Citește și:

Creata special pentru copii, functia Kids Mode le permite parintilor sa controleze si sa limiteze accesul copiilor la continutul de pe smartphone. In interfata Control Parental, disponibila in functia Kids Mode, fiecare parinte poate face o selectie a continutului pe care vrea sa il puna la dispozitia copilului.

Kids Mode le ofera copiilor o interfata prietenoasa si 5 aplicatii preinstalate - camera foto, galerie de fotografii, aplicatie pentru desenat, karaoke, aplicatie pentru redarea continutului video. In plus fata de cele cinci aplicatii pre-instalate, parintii pot instala si altele, in functie de preferintele lor si ale copiilor.

Referitor la impactul tehnologiei in viata copiilor, Irina Petrea, unul dintre cei mai cunoscuti psihologi si psihoterapeuti din Romania, a declarat: "Lumea in care traiesc copiii nostri se schimba din ce in ce mai repede, iar noile tehnologii si mijloace de informare si comunicare se dezvolta intr-un ritm care nu inceteaza sa ne surprinda. Odata cu dezvoltarea acestora, apar noi oportunitati de invatare, cunoastere si dezvoltare pentru copiii nostri. Insa, odata cu toate aceste beneficii apar noi provocari si riscuri pentru care nu am fost pregatiti si carora cu totii suntem chemati sa le facem fata cu responsabilitate."

Citește și:

Pentru ca Samsung Galaxy S5 a fost dezvoltat si cu gandul la copii, pe langa functia Kids Mode conceputa special pentru cei mici, noul smartphone aduce si aplicatia locala educationala Moko si prietenii.

"Jocurile si aplicatiile pot contribui atat la dezvoltarea copiilor, dar si la combaterea temerilor pe care acestia le au. Aproape 78% dintre copii se tem de intuneric, de singuratate, sau de monstri. In aplicatia Moko si prietenii, am creat povesti speciale care pot rezolva aceste temeri. In mod similar, Moko si prietenii le aduce povesti care sa ii ajute sa inteleaga si sa se raporteze la diferite tipuri de sentimente umane", spune Mira Niculescu, autoarea aplicatiei Moko si prietenii.

Creata special pentru prescolari, aplicatia "Moko si prietenii" contine jocuri educationale si povesti interactive pentru a-i ajuta pe copii sa depaseasca temerile copilariei, precum singuratatea, intunericul sau frica de monstrii. De asemenea, jocurile cu numere, jocurile de memorie, jocurile cu siluete si puzzle-urile contribuie la dezvoltarea abilitatilor copiilor si ii ajuta sa invete lucruri noi.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 August 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.