Setari Cookie-uri

7 stiluri de dans care lupta cu astenia de toamna

Mintea se elibereaza de gandurile negative care ne provoaca tristete[...]Iar starile astenice se reduc ca intensitate pana la a disparea complet

comunicat de presa

Instructorii studiourilor de dans Arthur Murray recomanda 7 stiluri de dans de societate care imbunatatesc starea generala de spirit si de sanatate atunci cand o persoana se confrunta cu simptome generate de astenia de toamna.

La Arthur Murray, instructorii au constatat ca dansurile cu cele mai benefice efecte impotriva asteniei de toamna sunt vals, tango, rumba, cha-cha, salsa, swing si hustle.

Studiile arata ca una din zece persoane resimt la inceputul toamnei o stare generala proasta, dureri de cap, dificultati de concentrare si oboseala accentuata. Acestea sunt manifestari ale asteniei de toamna, care afecteaza populatia pe masura ce zilele devin mai scurte, aportul luminii naturale se reduce, iar diferenta de temperatura intre zi si noapte creste.

Una dintre modalitatile prin care se pot elimina tulburarile cauzate de astenia de toamna este dansul. Miscarile de dans de societate au efecte pozitive asupra dispozitiei, eliminand anxietatea si starile de apatie specifice inceputului sezonului rece.

Citește și:

Dansul este cea mai expresiva manifestare a corpului uman. In dans se impletesc armonios atat emotia, cat si capacitatile motrice, toate exprimand un frumos mesaj despre sensibilitate si frumos. Prin dans omul ajunge sa armonizeze emotiile interioare cu sunetul muzicii ceea ce aduce o serie de beneficii pentru psihic. Dansul este recomandat nu numai in perioadele de astenie, ar trebui sa dansam ori de câte ori avem posibilitatea, cu persoanele dragi si in familie. De asemenea dansul imbunatateste memoria, elibereaza emotiile negative, previne bolile legate de sedentarism. Ca psiholog recomand dansul in perioadele de stres acumulat si am mai observat din experienta ca dansul este un ”negociator” extraordinar de bun in problemele de cuplu” –spune Adriana Petrescu, psiholog.

Citește și:

„In timpul dansului corpul produce si elibereaza o cantitate mare de endorfine. Acestea dau o stare de bine persistenta, reduc stresul si relaxeaza. Cand dansam ne concentram pe corelarea miscarilor, pe executia pasilor, pe comunicarea cu partenerul de dans, fara cuvinte, ascultam ritmul muzici. Astfel mintea se elibereaza de gandurile negative care ne provoaca tristete. Zambim mai mult, suntem mai bine dispusi si ne umplem de energie. Iar starile astenice se reduc ca intensitate pana la a disparea complet” –declara Mirel Roman, manager la studioul de dans Arthur Murray din Bucuresti.

Datorita miscarilor energice si pasilor in ritmuri alerte, dansurile precum salsa, cha-cha, hustle si swing ridica tonusul si sunt distractive. Rumba, tangoul si valsul sunt dansuri pasionale, la care efectele benefice principale provin din conexiunea care se stabileste intre parteneri.

Citește și:

Despre Arthur Murray

A doua cea mai veche franciza din Statele Unite, brandul Arthur Murray este renumit in intreaga lume si este cea mai extinsa retea de scoli de dans de societate, cu peste 280 de studiouri deschise in 24 de tari.

Primul studio Arthur Murray din Romania este deschis din aprilie 2014 la et. 2 al cladirii din str. Nicolae Caramfil nr. 87.

Istoria studiourilor de dans Arthur Murray a inceput in 1912, datorita lui Arthur Murray, un simbol American al succesului in antreprenoriat si al dansului de societate.

Coregrafii Arthur Murray colaboreaza adesea cu echipele de filmare de la Hollywood si teatrele de pe Broadway, ajungand sa semneze coregrafii in pelicule referinta in lumea dansului precum “Dirty Dancing”, “Scent of a Woman”, “Beauty and the Beast”, “Dance with me”.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.