Setari Cookie-uri

Lipsa fierului din organism poate afecta IQ-ul copiilor

Inceputul de an scolar vine cu o mare provocare pentru copii: adaptarea la ritmul intens al orelor de curs, dupa o perioada lunga de relaxare.

comunicat de presa

Cum il poti ajuta pe micutul tau sa aiba performantele scolare dorite? Foarte simplu, prin includerea alimentelor bogate in fier in meniul zilnic. Acest micronutrient este aliatul celui mic pentru o zi in forta, influentand capacitatea de intelegere si coeficientul de inteligenta (IQ) al copiilor, conform unui studiu citat de Nestle Nesquik.

Prof. Dr. Doina Plesca, medic primar pediatru, vicepresedinte al Societatii Romane de Pediatrie, ne-a explicat cum lipsa fierului poate afecta performantele mentale ale celor mici:

Primii ani ai copilariei sunt fundamentali pentru formarea inteligentei, a personalitatii si a capacitatii de a invata. Datorita ritmului rapid de crestere si dezvoltare, organismul copilului are nevoie de fier. Fierul este unul dintre micronutrientii care influenteaza dezvoltarea creierului, pentru ca el este prezent in hemoglobina celulelor rosii, proteina care transporta oxigenul de la plamani la tesuturile din corp. Deficitul de fier, care apare la varsta mica, are importante consecinte asupra dezvoltarii psihomotorii, comportamentale si a performantelor cognitive. Astfel, s-a observat o reducere a coeficientului intelectual cu aproximativ 1.73 puncte pentru fiecare scadere a hemoglobinei cu 1g/dl. In consecinta, este important ca in perioada de crestere sa se inregistreze un aport adecvat de fier, pentru o dezvoltare normala a micutilor”.

Citește și:

Ce alimente sa incluzi in nutritia micutului tau, ca el sa fie gata pentru inceputul de an scolar
Alimentele cu un continut ridicat de fier: ouale, ficatul, nautul, nucile si somonul pot spori atentia si capacitatea de concentrare ale copiilor, abilitati necesare orelor de curs. Pe langa aceste alimente, fierul se mai gaseste si in Nesquik Opti-Start, singura cacao din Romania cu fier, pentru putere de concentrare”, declara Nicoleta Tupita, specialist in nutritie, Nestle Romania.

Astfel, un meniu bogat in fier este completat de NESQUIK Opti-Start, ajutorul tau de nadejde pentru zilele active, datorita gustului delicios de ciocolata iubit de copii. Noua formula NESQUIK Opti-Start are un continut unic de vitamine si minerale, care ajuta la cresterea sanatoasa a copiilor: FIER pentru energie si putere de concentrare, zinc pentru buna functionare a sistemului imunitar si vitamina D pentru o absorbtie corespunzatoare a calciului si fosforului, acestea din urma fiind continute de lapte in mod natural.

Citește și:

Asa ca nu uita: FIER in fiecare zi de scoala!

Vizionare placuta


Kudika
16 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.