Setari Cookie-uri

Redefinirea ingrijirii hainelor: P&G inoveaza in directia tendintei de moda si stil de viata sport-casual

Brandurile Ariel si Lenor sunt intr-un amplu proces de redefinire a conceptului de ingrijire a hainelor, miza fiind aceea de a pastra ca noi pentru mai mult timp tesaturile care definesc stilul, confortul si performanta trendului sport-casual.

comunicat de presa

tendinte in moda

Brandurile Ariel si Lenor sunt intr-un amplu proces de redefinire a conceptului de ingrijire a hainelor, miza fiind aceea de a pastra ca noi pentru mai mult timp tesaturile care definesc stilul, confortul si performanta trendului sport-casual care e din ce in ce mai prezent la nivel global.

EXPLORAREA STILULUI SPORT-CASUAL IMPREUNA CU RENUMITUL DESIGNER VESTIMENTAR GILES DEACON

Trendul sport-casual pare sa se mentina atat in 2016, cat si in anii care urmeaza si, potrivit expertilor, este pe cale sa fie consacrat drept unul dintre segmentele vestimentare cu ritmul cel mai rapid de crestere pana in 2020. In realitate, pentru multi dintre noi acest stil este mai mult decat o tendinta, reprezentand o schimbare culturala si de stil de viata si, uneori, chiar dedicarea in ceea ce priveste un stil de viata mai sanatos.

Citește și:

Ariel si Lenor, alaturi de renumitul designer si Global Fashion Consultant al P&G Fabric Care, Giles Deacon, exploreaza stilul sport-casual si tesaturile asociate cu acesta intr-o colectie capsula limitata care se spala la masina, dezvaluita in exclusivitate in cadrul evenimentului P&G Future Fabrics de la Barcelona, din 2 decembrie 2015.

Giles a comentat: “Sunt inspirat de femeile care isi poarta hainele cu incredere, care debordeaza de siguranta in sine si care au gasit un echilibru in stilul lor. In acest sens, mi-am dorit sa creez modele care sa preia acest sentiment si sa-l imbine cu o atitudine atletica si energica. Aceasta colectie este despre unicitate si originalitate, despre femeile care se simt confortabil in propria piele si in hainele lor, care nu isi impun limite si sunt pregatite mereu sa performeze la potential maxim”.

Citește și:

TRASATURI CARE DEFINESC STILUL SPORT-CASUAL SI PROVOCARILE PRIVIND INGRIJIREA HAINELOR ASOCIATE ACESTUIA

Fuzionand eleganta cu confortul si functionalitatea hainelor sport, stilul sport-casual stabileste noi standarde la nivelul modei prêt-à-porter, rezultand in haine care celebreaza ce e mai bun din cele doua lumi: potrivite pe corp dar nu stramte, elastice si confortabile, versatile si care pot fi spalate la masina, elegante si naturale.

Un sondaj global recent comandat de P&G Fabric Care*, pentru Ariel si Lenor, a explorat popularitatea trendului sport-casual, dezvaluind ca:

  • Aproape trei din patru consumatori (71%) considera ca hainele inspirate dintr-un stil de viata activ fac parte din tinutele lor „normale” de zi cu zi
  • Mai mult de un consumator din patru (27%) declara ca articolul vestimentar preferat pentru o tinuta de zi cu zi sunt colantii
  • Majoritatea respondentilor poarta tinute sport cand fac diverse comisioane (56%), cand calatoresc (47%), cand merg la cumparaturi (41%) si o mica parte chiar cand ies in oras la cina (16%)

Acest nou stil genereaza o provocare cand vine vorba de ingrijirea hainelor. Astazi, 60% din incarcatura de rufe contine alte tesaturi decat bumbac. Hainele sport-casual includ tesaturi tricotate, poliester, Lycra™, tipuri noi de lana si multe altele, ceea ce inseamna ca incarcaturile de rufe sunt acum mai diverse ca oricand. Oamenii se confrunta in prezent cu peste 900 de combinatii de spalare, tinand cont de diversitatea fibrelor, alcatuirea tesaturii, greutatea incarcaturii, gradul de murdarire si calitatea apei.

HAINELE SI EMOTIILE PE CARE LE GENEREAZA ELE INSPIRA INOVATIILE ARIEL SI LENOR

Intelegerea relatiei dintre o persoana si hainele pe care le imbraca este cheia pentru redefinirea modului de ingrijire a hainelor. Ariel si Lenor au initiat o serie de studii cu ajutorul expertului in psihologie cognitiva Dr. Lawrence Rosenblum, din cadrul Universitatii California Riverside, pentru a cerceta mai in profunzime fenomenul de „cognitie a hainelor”. Acest termen descrie efectele subconstiente generate de hainele noastre asupra modului in care ne percepem pe noi insine, modul in care gandim, starile si comportamentul nostru.

Citește și:

Studiile arata ca oamenii obtin performante mai bune atunci cand poarta haine care sunt asociate cu aspectele importante ale sarcinii pe care o indeplinesc. In plus, experimentele initiale sugereaza faptul ca performanta cognitiva este imbunatatita atunci cand purtam haine curate. Un procent covarsitor de 70% dintre oameni declara ca purtarea unor haine curate, inspirate dintr-un stil de viata activ ii poate face sa se simta mai energici, iar 62% spun ca le sporeste increderea in sine*, demonstrand adevarata importanta a unei ingrijiri corespunzatoare a hainelor.

Dr. Lawrence Rosenblum, expert in psihologia cognitiva, Universitatea din California Riverside comenteaza: “Cu siguranta exista consecinte la nivel cognitiv cand imbracam haine formale comparativ cu hainele casual. Modul in care ne imbracam schimba modul in care ne percepem pe noi insine, precum si modul in care functioneaza creierul nostru si in care acesta formeaza concepte – implicit, tipurile de decizii pe care le luam ca urmare a acestor procese. Hainele noastre ne afecteaza la un nivel cu totul diferit care exista fara ca alte persoane sa ne spuna cum aratam si cum ne simtim.”

Citește și:

    Confortul, stilul si performanta au devenit trasaturile omniprezente asociate cu stilul vestimentar sport-casual, iar mentinerea unui aspect „ca nou” se afla in centrul eforturilor de cercetare si dezvoltare ale tuturor produselor de ingrijire a hainelor Ariel si Lenor.

    TEHNOLOGIA AVANSATA DE CURATARE OFERITA DE ARIEL CONTRIBUIE LA MENTINEREA ASPECTULUI DE NOU AL TESATURILOR CARE DEFINESC STILUL SPORT-CASUAL

    Ariel 3in1 PODS asigura o curatare in profunzime, pentru o ingrijire impecabila a celor mai noi amestecuri de fibre naturale si sintetice utilizate la confectionarea hainelor sport-casual, printr-un proces de Purificare a fibrelor Ariel si de Conservare a fibrelor Ariel. Acest Complex de Curatare in Profunzime avansat permite spalarea la temperaturi reduse, contribuind la protejarea culorilor si a fibrelor din tesaturi, in special a celor precum elastanul care este frecvent intalnit in hainele de tip sport-casual si care este predispus la deteriorare.

    Citește și:

      Datorita combinatiei brevetate de tehnologii avansate de curatare, Ariel inlatura impuritatile vizibile si invizibile ce patrund adanc in tesaturi, impiedicandu-le in acelasi timp sa se depoziteze inapoi pe fibre pentru a opri acumularea acestora, intrucat pot cauza deteriorarea si invechirea prematura a hainelor (un proces pe care expertii P&G in ingrijirea hainelor il numesc „voalul gri”).

      De asemenea, Ariel protejeaza senzatia de confort a hainelor sport-casual prin tehnologiile FibreSCIENCE specializate in optimizarea conditiilor de spalare, pentru a ajuta la protejarea integritatii fibrelor si mentinerea acelui aspect „ca nou”.

      LENOR – PROTEJAREA FIBRELOR SI PROSPETIME DE LUNGA DURATA PENTRU A MENTINE STILUL SI CONFORTUL HAINELOR SPORT-CASUAL LA CEL MAI INALT NIVEL

      Formula Lenor ajuta la conservarea texturii si structurii articolelor sport-casual si ofera o experienta olfactiva reconfortanta.

      Citește și:

        Inspirat de legatura dintre emotiile oamenilor si parfum, Lenor intensifica starile consumatorilor date de articolele vestimentare si cu ajutorul tehnologiei senzoriale sofisticate si a uleiurilor de parfum care ofera o experienta de prospetime irezistibila si un miros de lunga durata in cursul zilei. Fiecare parfum delicat Lenor este realizat din peste 60 de componente senzoriale care livreaza profiluri de parfum bogate si complexe.

        Mai mult, Lenor patrunde adanc in straturile tesaturilor pentru a trata fibrele si a reduce frictiunea dintre tesaturi. Datorita procesului Lenor de Protectie a Fibrelor, diferenta este vizibila dupa doar 5 pana la 10 spalari, fara scame si fire destramate si contribuind la protejarea elasticitatii si a aspectului „ca nou” al hainelor dvs. sport-casual. Fiecare picatura de Lenor contine miliarde de agenti de catifelare care contribuie la reducerea frictiunii dintre fibre in timpul spalarii, precum si in timpul purtarii zilnice a hainelor, diminuand sansele de formare a scamelor si firelor destramate care pot duce la degradarea si invechirea prematura a hainelor.

        Intr-o singura sticla de Lenor exista particule de catifelare suficiente pentru a acoperi 37.000 m2 – suficient pentru a umple suprafata pe care se afla Sagrada Familia din Barcelona, de aproximativ trei ori.

        Pastrati-va hainele sport ca noi pentru mai mult timp, cu Ariel si Lenor

        Vizionare placuta


        Kudika
        11 Decembrie 2015
        Echipa Kudika
        Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

        Ti-a placut acest articol?

        Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.