Setari Cookie-uri

Scoala sigurantei Tedi

Program educational national privind siguranta personala a copiilor din clasa I.

comunicat de presa

tedi

Tedi a prezentat programul “Scoala sigurantei”, adresat elevilor aflati in primul an de studiu si desfasurat in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu Ministerul Afacerilor Interne, prin Politia Romana. Demarat in luna septembrie 2015, programul se va derula pe tot parcursul anului scolar 2015-2016. Scopul programului il reprezinta informarea copiilor privind potentialele pericole si furnizarea de solutii prin metode educative specifice varstei lor pentru gestionarea acestora. In program s-au inscris 645 de scoli din 415 localitati din intreaga tara, insumand un total de 30.023 elevi de clasa I.

Programul educational national Scoala Sigurantei Tedi, ce urmareste insusirea informatiilor privind siguranta personala de catre elevii din clasa I, a fost prezentat in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc la Scoala Gimnaziala Nicolae Titulescu (Bucuresti), una dintre scolile inscrise in program. In cadrul evenimentului au fost prezentate pe larg obiectivele, modul de desfasurare si stadiul derularii programului ce se desfasoara in anul scolar 2015-2016.

Citește și:

La conferinta au participat Mihaela Grelus, Director de marketing Tymbark Maspex Romania, Rodica Diana Cherciu, Inspector general in cadrul Directiei Generale Invatamant Preuniversitar din Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Subcomisar Florentina Cenja, coordonator al proiectului din partea Inspectoratului General al Politiei Romane, psihologul Anda Pacurar. Conferinta a fost moderata de catre jurnalistul Simona Dragomir, care se va implica si in promovarea mesajelor programului.

„Implicarea lui Tedi in demararea si derularea unui astfel de program are la baza preocuparea lui pentru siguranta si dezvoltarea armonioasa a copiilor. La Scoala sigurantei, Tedi asigura suportul didactic prin materiale educative complexe si atractive pentru elevi astfel incat, la finalul anului scolar, copiii sa fie capabili sa identifice situatiile de risc la care pot fi expusi si sa adopte masuri de prevenire adecvate. Suntem siguri ca, datorita acestei actiuni, vom reusi, impreuna cu partenerii implicati in proiect, sa facem un mare pas in directia cresterii sigurantei copiilor”, a declarat Mihaela Grelus, director de marketing Tymbark Maspex Romania.

Citește și:

In program s-au inscris 645 de scoli din 415 localitati din intreaga tara, insumand un total de 30.023 elevi de clasa I.

scoala Tedi

„Educarea copiilor in domeniul sigurantei este un proces de durata, care necesita cunostinte, exercitiu si multa implicare, atat din partea parintilor, cat si a invatatorilor. Tocmai de aceea, suntem interesati ca activitatile didactice specifice formarii abilitatilor de viata sa fie cat mai prezente in scolile din Romania. Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice sustine programul Scoala sigurantei si il apreciaza ca fiind foarte util in directia cresterii sigurantei elevilor atat la scoala si acasa, cat si in spatii rutiere, sociale, de timp liber si virtuale” a declarat Rodica Diana Cherciu, inspector general in cadrul Directiei Generale Invatamant Preuniversitar, Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice.

Citește și:

Politia Romana este prezenta in cadrul programului prin structurile de prevenire a criminalitatii si cele de educatie rutiera, ai caror politisti vor sprijini cadrele didactice in predarea temelor privind siguranta copiilor, prin participarea efectiva la lectii, transmiterea de recomandari si organizarea unor activitati atractive, aplicative.

„Siguranta copiilor este o prioritate pentru Politia Romana, sens in care acordam o atentie deosebita activitatilor informativ-preventive derulate in scoli. Suntem implicati in numeroase campanii si proiecte privind prevenirea delincventei juvenile si a victimizarii minorilor, iar politistii merg zilnic in scoli si discuta cu elevii, cadrele didactice si parintii, despre pericole, prevenirea acestora, gestionarea situatiilor de risc. Consideram ca prevenirea criminalitatii in rindul minorilor trebuie facuta in sistem integrat, prin colaborarea dintre scoala-familie-politie, cu sprijinul societatii civile si al mediului privat. In acest context, apreciem ca salutara dezvoltarea programului Scoala Sigurantei la nivel national si suntem convinsi ca impreuna cu initiatorii programului si cu partenerii nostri vom reusi sa aducem un plus de siguranta copiilor”, a declarat Subcomisar Florentina Cenja, coordonator al proiectului din partea Inspectoratului General al Politiei Romane

Citește și:

„Acest proiect reuseste sa se plieze pe modul de a fi si de a invata a copilului de clasa I. Activitatile concepute pentru predarea informatiilor despre siguranta respecta nevoia copilului de a invata prin joc. Daca ar fi sa fac un portret al copilului de clasa I, acesta poate intelege probleme si poate gasi solutii atat in viata reala cat si in situatii imaginare in cadrul jocului de rol. Ii place sa-si faca prieteni si se distreaza imitandu-si semenii. Copilul de aceasta varsta dezvolta si ii plac jocurile cu reguli. Ca dezvoltare emotionala si sociala, e pregatit sa fie mai independent si ii place sa aibe initiative sociale, are capacitatea de a intelege sentimentele si actiunile altora. Ii place cand are ocazia sa impartaseasca altora cunostintele sale. Adesea este curios si pune intrebari semenilor si adultilor. Foloseste strategii tot mai creative si complexe de a rezolva probleme acasa si la scoala. De aceea, este important sa primeasca informatiile la aceasta varsta, pentru ca acum sunt pregatiti sa faca trecerea de la imaginar la real. Acum invata ca viata nu e jocul de pe tableta”, spune Anda Pacurar – psiholog.

Citește și:

Proiectul poate fi urmarit si pe www.scoalatedi.ro

Vizionare placuta


Kudika
26 Ianuarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.