Setari Cookie-uri

Alimentatia sanatoasa hraneste fericirea

Zi de zi vrei sa te bucuri de viata, de primavara, de lucrurile mici care iti aduc zambetul pe buze. Dar de cate ori te gandesti cum vei fi tu peste 30 de ani?

comunicat de presa

activia

Zi de zi vrei sa te bucuri de viata, de primavara, de lucrurile mici care iti aduc zambetul pe buze. Dar de cate ori te gandesti cum vei fi tu peste 30 de ani? Crezi ca vei fi la fel de energica, binedispusa, ca te vei bucura de o sanatate multumitoare? Indiferent de raspuns, incepe chiar de azi sa ai grija de sanatatea ta.

Daca adopti de acum obiceiuri alimentare sanatoase (si renunti la cele nesanatoase), atunci ai mai multe sanse sa te bucuri de o stare de bine fizica si emotionala pana la o varsta avansata. Activia te ajuta sa ai un stil de viata sanatos pe termen lung si lanseaza un nou produs: Activia Cereale Integrale cu Nuci si Ovaz.

Cerealele integrale pastreaza invelisul bobului bogat in fibre, vitamine si minerale, iar nucile aduc un plus de nutrienti benefici pentru organism: fibre, acid folic, vitamine din grupul B, fier, magneziu, fosfor, zinc, oligoelemente precum cuprul si manganul. Totodata, fiecare pahar de iaurt Activia contine mai mult de 4 miliarde de fermenti Bifidus Actiregularis, in plus fata de fermentii obisnuiti din iaurt. Studiile clinice au demonstrat in mod repetat ca bacteriile Bifidus Actiregularis reusesc sa traverseze bariera gastrica acida si ajung vii in flora intestinala, in cantitati mari. Toti acesti fermenti activi din iaurt contribuie la mentinerea sau refacerea florei intestinale, al carei echilibru este extrem de important pentru sanatatea organismului.

,,Pentru a nu ne trezi imbatraniti prematur, obositi, lipsiti de energie si cu probleme grave de sanatate este esential sa avem o alimentatie echilibrata. Este dovedit ca alimente precum fructele, legumele si iaurtul cu probiotice se situeaza in topul ierarhiei unei alimentatii sanatoase din punctul de vedere al aportului de nutrienti esentiali, cu un numar redus de calorii.

Recomand consumul de iaurt probiotic Activia cu cereale integrale la micul dejun sau peste zi – ca gustare, nu doar ca specialist, dar si pentru ca am simtit personal beneficiile acestui iaurt probiotic, de-a lungul multor ani de cand sunt consumator” declara prof. univ. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane.

Studii recente pun in evidenta relatia dintre consumul anumitor alimente si controlul stresului. De exemplu, consumul zilnic de iaurt probiotic Activia influenteaza pozitiv activitatea unor regiuni ale creierului. Practic, femeile care au consumat zilnic iaurt probiotic Activia cu Bifidus Actiregularis au reactionat mai putin la emotiile negative, gestionand mai bine stresul.

,,Depinde doar de noi cum ne organizam si ne traim viata pentru a ne bucura de vigoare si la varste avansate. Un stil alimentar corect, in care consumul zilnic de iaurt este o componenta de dorit, hraneste intregul organism, inclusiv creierul, si sustine longevitatea activa. Iaurtul, cerealele integrale, nucile, fructele contin principii nutritive necesare bunei functionari a creierului si proceselor psihice” declara dr. Ioana Mindruta, medic primar neurolog.

De ce alimentatia ne influenteaza atat de mult viata si fericirea pe termen lung? Simplu: sistemul nostru digestiv are propriul sau sistem nervos, cel numit enteric, format din circa 100 de milioane de neuroni. Sistemul nervos enteric comunica bidirectional cu creierul, de aceea starea de bine digestiv este foarte importanta pentru binele general, inclusiv emotional. In plus, tubul digestiv produce circa 95% din serotonina din organism, cunoscuta si sub numele de „hormonul fericirii”. Ca urmare, daca mananci echilibrat si incluzi in dieta iaurtul probiotic Activia, ai toate sansele de a fi mai linistita, mai fericita si mai sanatoasa.

In urma unei evaluari nutritionale complexe a tuturor iaurturilor din gama Activia, Societatea de Nutritie din Romania recomanda consumul zilnic de iaurt probiotic Activia, ca parte a unei alimentatii echilibrate.

Pentru mai multe informatii interesante despre cum iti poti mentine starea de bine pe tot parcursul vietii, Activia te invita in comunitatea femeilor extraordinare de pe site-ul www.activia.ro sau de pe pagina de Facebook Activia.

In fiecare zi alimentatia sanatoasa hraneste fericirea!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.