Setari Cookie-uri

Advertorial Fiecare copil merita o familie iubitoare

Lumea SOS Satele Copiilor Romania e aparte. Unii ar spune ca e atemporala, cu satele si comunitatile ei, cu mamele SOS si matusile grijulii care dau o mana de ajutor la cresterea si educarea copiilor.

Un sat in centrul unei capitale europene pare putin probabil. Si totusi... In programul SOS din Bucuresti traiesc 80 de copii si tineri abandonati sau orfani. La Cisnadie, langa Sibiu, aproape 70. Iar la Hemeius, in jud. Bacau, inca 50.

SOS Satele Copiilor Romania desfasoara in aceasta perioada campania de sensibilizare a persoanelor care au realizat venituri in 2015 si care doresc sa foloseasc oportunitatea de a redirectiona 2% din impozitul aferent pentru sustinerea celor aproape 200 de copii si tineri care cresc si se dezvolta in cadrul asociatiei. Pana pe 20 mai a.c., orice contribuabil la bugetul de stat poate decide sa redirectioneze cele 2 procente din impozit catre SOS Satele Copiilor Romania sau catre alta cauza pe care doreste s-o sustina.

Si anul acesta ne propunem sa implicam comunitatea de sustinatori si oameni responsabili in cresterea si educarea copiilor care nu se pot bucura de caldura unei familii si care au nevoie de sustinere si iubire. Un minim ajutor financiar, de la cat mai multi oameni de bine, ne ajuta sa putem oferi conditii mai bune tuturor copiilor si tinerilor care traiesc la SOS.

Printre acesti copii este si Mara (foto 1). Povestea acestei fetite parasite de familie nu este nici unica, nici spectaculoasa si sigur ati auzit-o de foarte multe ori. Cineva i-a dat viata, a tinut-o in brate aproape un an si a ingrijit-o cum a putut mai bine. Apoi planurile parintilor s-au schimbat si ea nu a mai avut loc in noua schema a familiei. Pe Mara a ramas s-o creasca statul. Si, de la varsta de 4 ani, noi. La SOS locuieste intr-o casa familiala, impreuna cu alti trei copii, si ei in aceeasi situatie. O mama sociala are grija de ei 24 de ore din 24: le gateste, ii spala, le citeste povesti, ii duce la scoala, ii incurajeaza si le da speranta si dragoste.

Noi, toti cei care lucram la SOS, dorim sa va facem partasi la rezolvarea problemelor din imediata noastra apropiere si sa va reamintim cat de important este sa redirectionati cei 2% din impozit, pana pe 20 mai a.c.

Fondurile pe care le vom primi de la dumneavoastra in urma campaniei Fiecare copil merita o familie iubitoare au menirea sa ne ajute sa mentinem acelasi standard de viata pentru copii si sa reusim sa acoperim cheltuielile cu intretinerea, educatia si consilierea psihologica, atat pentru Mara, cat si pentru restul copiilor si tinerilor aflati in grija noastra. Pentru unii dintre cititorii acestui articol, Mara e doar un personaj de poveste. Pentru noi reprezinta motivatia de a continua eforturile de a le oferi un viitor.

Simplul act de a redirectiona cei 2% din impozit inseamna un ajutor pe termen lung, pe care oricare dintre noi il poate oferi fara a fi afectat in bugetul personal. In absenta exprimarii unei optiuni de sustinere a unei cauze, suma aferenta celor 2% va ajunge la bugetul statului roman.


Kudika
1 Aprilie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.