Setari Cookie-uri

Roche-Bobois mizeaza pe inovatie si pofta de viata in colectia de primavara-vara

Redefinirea spatiului exterior cu Roche-Bobois.

comunicat de presa:

Retailerul francez de mobila de lux Roche Bobois a lansat pe piata din Romania noua colectie de primavara-vara, un mix surprinzator de piese unice, colorate, usoare, dar mai ales extrem de functionale.
Noile piese de mobilier raman in sfera premium, dar, de data aceasta, designerii au plusat la capitolul creativitate si indrazneala, exact in ideea motto-ului frantuzesc „joie de vivre”. Astfel, noua colectie sfideaza conventiile si da viata volumelor si formelor diferite, in combinatii neasteptate, dupa personalitatea designerilor.

„Am ales materiale brute ca marmura, lemnul sau pielea si ne-am propus sa le intelegem mai bine. In acelasi timp, am mizat pe linii fluide, armonioase si usoare, dar si pe piese extrem de functionale. Cat despre finisaje, unele sunt inspirate din stilul haute couture, cu butoane futuriste”, a declarat Nicolas Roche, directorul colectiilor companiei.

Citește și:

Cateva elemente cheie ale noii colectii

Redefinirea spatiului exterior

In noua colectie, Roche Bobois se axeaza pe alternanta interior-exterior, ca paradigma care modeleaza spatiul de locuit. Astfel, catalogul sezonului de primavara-vara este, de fapt, o invitatie la calatorie... afara. Mobilierul pentru exterior este inspirat din cultura asiatica si vine intr-o structura tubulara din otel lacuit, ornata cu perne colorate in nuante de coral, rosu, galben sau albastru cobalt.

O colaborare inedita

Designerii francezi Nathanael Desormeaux si Damien Carrette, aflati la prima colaborare cu Roche Bobois, au creat, din rasina, scaunul in forma de solnita, foarte usor de mutat oriunde in casa. Sub numele de „Racheta/Rocket”, scaunul reprezinta combinatia perfecta dintre design, inginerie si inspiratie artistica.

Citește și:

Dolce farniente

Locul de „loisir” din orice casa e, fireste, canapeaua, de data aceasta reinterpretata de Christophe Delcourt si gandita atat ca un loc de odihna, cat si ca un centru de activitati sociale. Alaturi de ea, in noua colectie se face remarcata o spectaculoasa masuta de cafea, in forma de picatura de apa, taiata dintr-un singur bloc de marmura. Numita „Apa/Aqua”, aceasta e creatia lui Berrux, un absolvent al Scolii de Arta din Dijon.

Camera Zen

Incaperea Roche Bobois este, si in noua colectie, un adevarat tribut adus expresiei frantuzesti „art de vivre”. Fie ca e vorba de canapele sau fotolii, seria de produse intitulate „Edito” a fost creata special pentru a salva spatiu, cuprinzand piese mai degraba discrete, care se integreaza perfect intr-o camera de zi. Creata de Sacha Lakic, aceasta linie incorporeaza materiale inovative si culori puternice, cu scopul de a profita la maximum de spatiu, mai ales in apartamente cu o singura camera.

Citește și:

Elogiu lejeritatii

Una dintre cele mai surprinzatoare piese ale noii colectii, inspirate de o solicitare venita din partea matusii lui Nicolas Roche, este scaunul „Stilou/Pencil”, creat de Cedri Ragot cu scopul de a fi lejer din toate punctele de vedere.

In inima clasica a colectiei

Asa cum face de peste cinci decenii, Roche Bobois mizeaza, in noua colectie, si pe piesele clasice, pe care, insa, le reinterpreteaza mereu pentru un plus de confort si durabilitate. Jean-Dominique Leze, creatorul colectiei „Noii Clasici/Nouveax Classiques”, se afla la prima colaborare cu Roche Bobois si si-a propus sa realizeze piese creative si atemporale, care sa defineasca luxul frantuzesc autentic.

„Suntem foarte atenti la asteptarile tinerei generatii si la schimbarile privind stilul de viata, dar, in acelasi timp, ne concentram pe tot ceea ce reprezinta spiritul creativ al Roche Bobois inca din anii ’60. Mizam pe calitatea produselor, pe integritatea designului lor, dar si pe inovatie constanta”, a declarat Gilles Bonan, presedintele companiei.

Citește și:

foto interior si prima pagina: Facebook

Vizionare placuta


Kudika
8 Aprilie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.