Setari Cookie-uri

AMWAY continua sustinerea pentru tabara MagiCAMP destinata copiilor cu afectiuni oncologice

Amway Romania se alatura si in acest an cauzei copiilor cu afectiuni oncologice din Romania sustinuta de Asociatia MAGICAMP.

comunicat de presa

Amway Romania

Amway Romania se alatura si in acest an cauzei copiilor cu afectiuni oncologice din Romania sustinuta de Asociatia MAGICAMP si sprijina organizarea taberei MagiCAMP, prin care organizatorii isi propun sa recladeasca increderea copiilor in propriile forte si in cei din jur, prin joc si joaca.

Organizata pentru al treilea an consecutiv, tabara MagiCAMP este un loc special destinat copiilor supravietuitori de cancer si celor care inca se lupta cu boala, care isi propune ca prin joaca sa ii ajute sa uite de probleme si sa le redea increderea si forta de a lupta. Prin activitati diverse si cu sprijinul medicilor oncologi, pediatri, psihologi specializati si entertaineri, copiii sunt incurajati sa redobandeasca increderea in propriile forte, stima de sine, independenta si interesul fata de construirea de prietenii noi si participarea la diferite activitati sociale.

Citește și:

Amway Romania sustine tabara MagiCAMP si asigura intregul necesar de produse pentru ingrijirea spatiului in care copiii si voluntarii vor locui pe durata taberei, pentru curatarea suprafetelor, a vaselor si a rufelor.

„Unul dintre obiectivele cele mai importante ale Amway Romania este sa ii ajute pe ceilalti sa aiba o viata mai buna, de aceea ne-am alaturat cauzei taberelor MagiCAMP inca de la inceput si ne bucuram ca putem contribui la imbunatatirea modului de viata al copiilor si familiilor acestora. Faptul ca acesti copii au sansa sa se bucure de jocuri si activitati educative, sa isi dezvolte creativitatea si increderea in fortele proprii prin joaca, este un lucru extraordinar”, a spus Ioana Enache, Director General Amway Romania, Bulgaria si Grecia.

Prima editie a taberelor MagiCAMP a avut loc in vara anului 2014, cand 31 de copii bolnavi de cancer au uitat pentru o saptamana de durere, tratamente si chimioterapie. De atunci, numarul copiilor care au trecut pragul taberei a crescut constant. Anul acesta, timp de o luna, tabara va intampina peste 120 de copii cu varste intre 6 si 15 ani, in timp ce 150 de voluntari vor coordona activitatile desfasurate la fata locului, iar sase medici si sase asistente vor supraveghea starea de sanatate a copiilor.

Citește și:

„Colaborarea dintre Amway si MagiCAMP este deja traditie, un parteneriat fara de care ne-ar fi fost mai greu sa rezolvam aspecte esentiale in tabara, lucruri care tin de confortul de fiecare zi al micutilor si voluntarilor. Pentru noi, dincolo de distractia copiilor, terapie utila in lupta cu boala, extrem de importante sunt sanatatea si confortul lor. Gratie acestui parteneriat, unul dintre cele mai importante aspecte ale taberei si-a gasit rezolvarea: desfasurarea in conditii bune a activitatilor, intr-un mediu curat si ingrijit”, a spus Melania Medeleanu, cofondator MagiCAMP.

Potrivit organizatorilor, opt din zece copii diagnosticati cu cancer reusesc sa se vindece. Acum 20 de ani lucrurile erau diferite: medicina reusea sa salveze numai doi din zece. Conform statisticilor Ministerului Sanatatii, in Romania aproximativ 5.000 de copii sufera de cancer si anual sunt diagnosticate 500 de cazuri noi. Cancerul este a doua cauza de deces in tara noastra, pentru intervalul de varsta 4-15 ani.

Citește și:

Amway si implicarea in sprijinul comunitatilor
Pe langa activitatile sale comerciale, Amway continua sa aloce in fiecare an resurse financiare si materiale pentru sustinerea comunitatilor din care face parte. Campania „ONE by ONE™ for children”, lansata in anul 2003 la nivel mondial, are ca scop imbunatatirea vietilor copiilor defavorizati. Prin intermediul acestei campanii au fost ajutati peste 12,7 milioane de copii, au fost donate 261 milioane de dolari si au fost realizate 3,9 milioane de ore de voluntariat.

Vizionare placuta


Kudika
1 Iunie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.