Setari Cookie-uri

Madeleine K. Albright sustine lupta impotriva cancerului!

Madeleine Albright se implica in campania de prevenire a cancerului de col uterin din Romania

„Programele de vaccinare obligatorie pentru generatiile de 9-10 ani, combinate cu screening-ul pot reduce semnificativ aceasta afectiune in randul femeilor tinere. Medicii ginecologi, infectionisti, pediatri si de familie sustin programul national de vaccinare si incurajeaza autoritatile sa demareze acest proiect cat mai curand posibil. 80% dintre femei au fost infectate cu HPV pana la varsta de 50 de ani. Doua tulpini ale acestui virus (16 si 18) sunt responsabile pentru mai mult de 85% din cazurile de cancer de col. Aceste doua tulpini sunt incluse in vaccin. Vaccinarea obligatorie va reduce considerabil numarul aparitiei de noi cazuri in Romania”, declara Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului "Matei Bals".

Madeleine K Albright Si echipa de gimnastica feminina a Romaniei sustine lupta impotriva acestei grave afectiuni. Ca reprezentante ale tinerei generatii, gimnastele incurajeaza adolescentele si tinerele femei sa constientizeze importanta controlului medical periodic si sa se informeze despre virusul HPV, cancerul de col si prevenirea sa.

„Echipa de gimnastica reprezinta generatia tanara, care poate fi protejata astazi printr-un program national impotriva cancerului de col. Ne bucuram ca putem contribui la lupta impotriva acestei boli necrutatoare. Intalnirea de astazi reprezinta un punct de pornire pentru activitatile viitoare, sustinute de echipa nationala, ca parte a campaniei de prevenire a cancerului de col”, spune Nicolae Forminte, antrenorul echipei nationale de gimnastica.

La nivel mondial, cancerul de col uterin este al doilea tip de cancer cu cea mai mare incidenta si a doua cauza de mortalitate prin cancer in randul femeilor. La fiecare 2 minute, o femeie moare de cancer de col uterin, iar la fiecare 63 de secunde o femeie este diagnosticata cu aceasta boala. Studiile arata ca pana in 2020, la fiecare 45 de secunde, o femeie va fi diagnosticata cu acest tip de cancer, daca nu se implementeaza masuri eficiente de prevenire.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.