Setari Cookie-uri

Editia 2008 a Premiului Henkel pentru Arta si-a desemnat finalistii din Romania!

Henkel Romania anunta rezultatele preselectiei locale a competitiei Premiul Henkel pentru Arta, organizata de Henkel Central Europe (Henkel CEE). Aflat la cea de-a saptea editie, Premiul Henkel pentru Arta 2008 este dedicat, din nou, desenului contemporan. Prezenta editie s-a dovedit a fi cea mai de succes din istoria de pana acum a competitiei, la preselectia locala inscriindu-se 60 artisti romani!

Lucrarile celor cinci finalisti vor fi trimise la Viena, unde juriul international, format din experti in domeniu, se va reuni in luna septembrie 2008 pentru a alege un singur castigator. Acesta va primi, pe langa marele premiu in valoare de 7,000 Euro, sprijinul companiei Henkel CEE pentru organizarea unei expozitii personale in tara de origine. Cele mai bune lucrari urmeaza sa fie expuse la Viena, in cadrul unei expozitii ce urmeaza a fi organizata in luna noiembrie 2008.

Premiul Henkel CEE pentru Arta s-a dorit a fi, de la bun inceput, o modalitate de promovare a artei si artistilor contemporani din Europa Centrala si de Est. Dupa sapte ani de la infiintarea sa, putem spune ca acest obiectiv a fost atins tinand cont de ascensiunea internationala a artistilor care au castigat acest premiu. In primul rand, este de mentionat artistul roman Dan Perjovschi care a castigat prima editie a Premiului Henkel CEE pentru Arta in anul 2002. De atunci, Dan Perjovschi a avut expozitii in cele mai mari muzee si galerii de arta contemporana din lume, culminand cu expozitia de la MOMA, New York.

Pe langa marele premiu, Henkel CEE ofera tinerilor artisti aspiranti la glorie “Premiul pentru tineri artisti”, in valoare de 2.000 Euro. Premiul va fi acordat participantilor la Programul “Artists-in-Residence” derulat de organizatia culturala KulturKontakt Austria. Prin acest program se ofera o bursa de trei luni la Viena pentru tineri artisti din domeniul artelor frumoase, precum si pentru fotografi din tarile Europei Centrale si de Sud-Est.

“Premiul Henkel CEE pentru Arta” este o competitie dedicata artistilor din zona Europei Centrale si de Est, care acopera, intr-un interval de trei ani, trei domenii diferite ale artei contemporane: desen contemporan, arta fotografica si design. Editia din 2009 a concursului, la care sunt invitati sa participe artisti din 28 de tari, printre care si Romania, va fi dedicata artei fotografice.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.