Cercetarile efectuate de The Body Shop au evidentiat valoarea prieteniei intre femei, 59% dintre femeile afectate de violenta domestica au declarat ca ar avea incredere intr-o prietena, in timp ce un procent mult mai mic ar apela la autoritati, politie (21%) sau la un grup de ajutor (14%).

Seturi cadou pentru toate femeile

Una din trei femei sufera de-a lungul vietii de pe urma unui abuz fizic sau mental. Cele suficient de curajoase care au incredere intr-o prietena pot fi reasigurate de aceasta campanie derulata de The Body Shop, ce isi propune sa educe femeile sa–si ofere sprijinul intr-o situatie atat de sensibila.

Cu editia speciala a Shea Lip Care Duo “For Me, For You” tu devii activista impotriva violentei domestice, deoarece toate profiturile obtinute din vanzarea lui vor merge catre Centrele Maternale Sf. Ecaterina si Sf. Andrei din sectorul 1, ajutand astfel femei care nu au avut norocul sa aiba parte de o prietenie precum a voastra.

Shea Lip Care Duo "For Me, For You" aduce beneficii si unei comunitati din Ghana, deoarece untul de shea este aprovizionat de aici prin programul unic Community Trade. |In plus, untul de shea impreuna cu Vitamina A, C si E contribuie la protejarea buzelor tale.

Asa ca imparte Shea Lip Care Duo "For Me, For You" cu o prietena si aminteste-ti ca face bine la suflet sa vorbesti, actiunile tale ii vor spune ca indiferent ce ii va rezerva viata, va avea intotdeauna incredere in tine.

Cum sa ajuti o prietena

Imparte. Vorbeste. Asculta.

• Daca esti ingrijorata pentru o prietena, poti sa-ti manifesti ingrijorarea intreband-o "Nu arati prea fericita, este totul OK acasa?". Acest lucru ii da ocazia prietenei tale sa se deschida si sa aiba incredere in tine.

• Ai rabdare. Asculta si nu o judeca pentru ca nu si-a abandonat partenerul. Este dreptul ei sa decida cand si daca doreste acest lucru. Nu fi critica la adresa partenerului ei. O va face sa se rusineze si o va impiedica sa mai aiba incredere in tine.

• Poti pierde legatura cu prietena ta temporar. Acest lucru te va face sa te simti frustrata sau manioasa, asa ca ai rabdare.

• Spune-i ca nu este vina ei. Aminteste-i ca violenta este o optiune si ca partenerul ei este singurul responsabil pentru comportamentul sau. Fiind sincera cu prietena ta, o va face sa realizeze ca relatia ei nu este una sanatoasa.

• Aminteste-i prietenei tale ca violenta domestica este impotriva legii si ca politia trebuie sa investigheze.

• Incurajeaz-o sa caute imediat ajutor de incredere la politie sau la grupurile de ajutor.

• Sa stie ca are un sprijin loial in familia ei si in prieteni o va incuraja sa inceapa o noua viata.

• Si cel mai important lucru, nu o abandona. Poti fi singura ei legatura cu viata.

4 remedii hranitoare pentru par

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: