Setari Cookie-uri

Peste 100 de specialisti au dezbatut dilemele nutritiei actuale

Peste 100 de specialisti din domeniul nutritiei s-au reunit la Bucuresti in perioada 12-14 decembrie a.c. in cadrul celui de-al X-lea Simpozion Anual al Fundatiei Pentru Alimentatie Sanatoasa (FPAS), pentru a dezbate tema Nutritia actuala si dilemele ei.

Peste 100 de specialisti din domeniul nutritiei s-au reunit la Bucuresti in perioada 12-14 decembrie a.c. in cadrul celui de-al X-lea Simpozion Anual al Fundatiei Pentru Alimentatie Sanatoasa (FPAS), pentru a dezbate tema „Nutritia actuala si dilemele ei”.

Specialisti in nutritie de peste hotare (Olanda, Franta, Iordania etc.), precum si din tara (Bucuresti, Constanta,Timisoara, Iasi, Galati, etc.) au prezentat si discutat subiecte precum obiceiurile alimentare ale romanilor, siguranta alimentelor si importanta unei alimentatii diversificate, dar echilibrate. Studiile prezentate au demonstrat ca romanii necesita mai mult ca oricand consiliere personalizata pentru aspectele legate de nutritie.

“Stilul de viata modern impune o schimbare in obiceiurile noastre alimentare. Diversitatea este esentiala din punct de vedere nutritional. Zilnic trebuie sa decidem ce sa mancam si, mai ales, in ce cantitati. Din acest motiv, ne dorim sa atragem atentia cu privire la ceea ce presupune o alimentatie echilibrata. Cadrele medicale au misiunea de a consilia populatia, de a oferi sfaturi pentru ca oamenii sa ia decizii informate prin constientizarea continutului nutritional al consumului zilnic de alimente si, nu in ultimul rand, de a recomanda un stil de viata activ”, a declarat domnul Prof. Dr. Dan Mircea Cheta, Presedinte al Fundatiei Pentru Alimentatie Sanatoasa.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Decembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.