Peste 100 de specialisti din domeniul nutritiei s-au reunit la Bucuresti in perioada 12-14 decembrie a.c. in cadrul celui de-al X-lea Simpozion Anual al Fundatiei Pentru Alimentatie Sanatoasa (FPAS), pentru a dezbate tema „Nutritia actuala si dilemele ei”.

12 pasi catre o Alimentatie raw. Cum sa pui capat dependentei de mancare gatita

Specialisti in nutritie de peste hotare (Olanda, Franta, Iordania etc.), precum si din tara (Bucuresti, Constanta,Timisoara, Iasi, Galati, etc.) au prezentat si discutat subiecte precum obiceiurile alimentare ale romanilor, siguranta alimentelor si importanta unei alimentatii diversificate, dar echilibrate. Studiile prezentate au demonstrat ca romanii necesita mai mult ca oricand consiliere personalizata pentru aspectele legate de nutritie.

“Stilul de viata modern impune o schimbare in obiceiurile noastre alimentare. Diversitatea este esentiala din punct de vedere nutritional. Zilnic trebuie sa decidem ce sa mancam si, mai ales, in ce cantitati. Din acest motiv, ne dorim sa atragem atentia cu privire la ceea ce presupune o alimentatie echilibrata. Cadrele medicale au misiunea de a consilia populatia, de a oferi sfaturi pentru ca oamenii sa ia decizii informate prin constientizarea continutului nutritional al consumului zilnic de alimente si, nu in ultimul rand, de a recomanda un stil de viata activ”, a declarat domnul Prof. Dr. Dan Mircea Cheta, Presedinte al Fundatiei Pentru Alimentatie Sanatoasa.

In cadrul simpozionului au fost premiate cele mai bune lucrari inscrise in Concursul pentru Tineri Cercetatori cu preocupari in domeniul nutritiei.

Pentru a oferi un plus de sprijin si sfaturi profesioniste pentru o alimentatie sanatoasa, a fost lansata in cadrul simpozionului cartea Cum sa traim mai mult si mai bine. Aceasta a fost realizata de specialisti in domeniul nutritiei sub egida Fundatiei Pentru Alimentatie Sanatoasa, cu sprijinul Unilever South Central Europe, Coca-Cola, International Advertising Association – Romanian Chapter si Asociatia Nationala a Bauturilor Racoritoare. Cartea este adresata atat specialistilor, cat si oamenilor obisnuiti ce isi doresc sa-si imbunatateasca stilul de viata incepand cu nutritia.

Nutritionistii ne invata 10 pasi pentru o alimentatie sanatoasa
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: