Concertul de Craciun organizat de Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta si Serviciul de Ajutor Maltez in Romania s-a bucurat de prezenta doamnei Maria Basescu, care si-a aratat astfel sprijinul pentru proiectul “Casa Dorintelor”, dedicat copiilor marginalizati social, copiilor si tinerilor talentati, dar si celor cu deficiente fizice sau psihice. In urma Concertului de Craciun care a avut loc in data de 14 decembrie 2008, la Ateneul Roman, s-a strans suma de 74 231 Euro. “Casa Dorintelor” este un eveniment cultural caritabil menit sa ajute la strangerea de fonduri in vederea sustinerii proiectului umanitar cu acelasi nume, iar concertul s-a desfasurat sub auspiciile Ordinului Suveran al Cavalerilor de Malta, reprezentat de ambasadorul Ordinului, Excelenta Sa Reichsgraf Franz Alfred von Hartig.

Bradul Oxette, o raza de lumina pentru persoanele neajutorate la Festivalul Brazilor de Craciun
Proiectul „Casa Dorintelor” a fost demarat in 2005, prin construirea primelor facilitati in cadrul unui centru multifunctional in Micfalau (jud. Covasna) consacrat desfasurarii de programe si activitati dedicate copiilor si tinerilor care provin din medii dezavantajate sau care se confrunta cu deficiente fizice sau psihice. Programele au ca obiectiv sustinerea mai multor categorii de copii, respectiv a copiilor din familii cu venituri foarte mici, a celor care provin din familii cu risc ridicat de violenta domestica, a copiilor din centrele de plasament, a celor cu un risc ridicat de abandon scolar, precum si a copiilor si tinerilor cu deficiente locomotorii sau mentale.

Suma de 74 231 de Euro stransa in cadrul evenimentul de caritate din acest an urmareste dezvoltarea in continuare a proiectului, prin construirea unei cladiri multifunctionale necesare pentru toate activitatile si scopurile taberei, dotarea acestei cladiri multifunctionale, realizarea unui sistem de incalzire pentru cele 7 case si a cladirii, dar si pentru amenajarea de spatii de joaca pentru copii.

Horoscop: Dieta potrivita zodiei tale
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: