Setari Cookie-uri

Nadia Comaneci, cea mai de incredere personalitate pentru romani

Persoana publica in care romanii au cea mai mare incredere s-a dovedit a fi, si in acest an, Nadia Comaneci, cea care s-a clasat pe locul intai si in 2007. Urmatoarele patru locuri in "Topul increderii" au revenit actorilor din vechea garda: Alexandru Arsinel, Stela Popescu, Draga Olteanu Matei si Florin Piersic.

Voturile din 2008 au confirmat "stabilitatea" unor personalitati publice care s-au bucurat de apreciere si in 2007, dar au oferit si multe surprize.

Schimbari au aparut si in "Topul celor mai de incredere profesii", dar si la sectiunea "relatii cu cei apropiati", unde romanii au votat diferit fata de anul 2007.

"Toti cei prezenti in acest top dispun de notorietate, sunt perceputi ca persoane care au reusit, nu sunt personalitati conflictuale si nu au aparut in presa ca oameni care cauta sa obtina beneficii personale din afaceri dubioase", a explicat Bogdan Voicu, sociolog cercetator in cadrul Institutului pentru Calitatea Vietii.

Una din surprizele acestui top ne-a oferit-o Andreea Marin Banica, care a avut cea mai spectaculoasa crestere fata de 2007: 25 de locuri. In acest fel, diferenta dintre ea si sotul sau, Stefan Banica Jr., s-a redus de la 23 de pozitii, in 2007, la numai 6, in 2008.

O alta personalitate care se bucura de multa incredere din partea romanilor este Daniel, Patriarhul Romaniei. Acesta a urcat 21 de locuri in top, de pe 42, in 2007 (la momentul realizarii acelui sondaj nu era inca in fruntea Bisericii Ortodoxe Romane), pe locul 21, in 2008.

Politicienii si oamenii de afaceri si-au adjudecat si in acest an ultimele locuri. Primarul Sibiului Klaus Johannis este singurul care a reusit sa se detaseze de acest pluton si sa castige increderea romanilor, acesta clasandu-se in prima jumatate a listei, pe locul 47.

In ceea ce priveste "Topul celor mai de incredere profesii", "premiantii" si "codasii" au ramas pompierii si, respectiv, politicienii. Cea mai spectaculoasa crestere in acest top a apartinut preotilor, care au urcat 5 locuri (de pe locul 7 pe 2). Profesia care a inregistrat cea mai mare cadere a fost cea de baby-sitter: bonele au scazut 5 pozitii fata de anul trecut.

Reader’s Digest le-a cerut romanilor sa acorde note de incredere si persoanelor apropiate. In linii mari, clasamentul a ramas la fel ca in anul precedent. Cea mai importanta schimbare a constat in clasarea soacrei de pe locul 8, in 2007, pe locul 9, in 2008.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Ianuarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.