Stuttgart si Germanwings pregatesc o noua surpriza pentru turistii dornici sa viziteze meleagurile germane. Luna martie gazduieste un alt eveniment cultural important, de asta data in Stuttgart, “Long Night of Museums”.

Palatul Culturii din Iasi: Cel mai mare proiect de iluminat arhitectural cu LED din Romania

Pentru o noapte, mai precis 21 martie, toate muzeele si expozitiile isi deschid portile pana tarziu in noapte. In acest mod, atat localnicii, cat si turistii sunt incurajati sa descopere expozitii si colectii deosebite.

Accesul catre muzee va fi facilitat de catre o linie speciale de autobuz sau metrou care va circula pana tarziu in noapte. Paleta muzeelor si expozitiilor din Stuttgart este variata - de la muzeele Mercedes-Benz si Porsche, specifice Suttgart-ului, pana la Galeria Nationala (Staatsgalerie Stuttgart), muzeul de arta moderna (Kunstmuseum), muzeul istoric de arta (Württembergisches Landesmuseum) sau muzeul etnologic (Lindenmuseum).

Un bilet de intrare permite accesul la toate muzeele si expozitiile si costa 14 euro, iar pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 6 si 14 ani se aplica o reducere de 5 euro.

Asadar, evenimentul este destinat adultilor, dar si copiilor, motiv pentru care expozitiile si muzeele sunt deschise de la ora 5 pm, unde copiii pot beneficia de workshop-uri care le sunt destinate special. Muzeele de copii ce pot fi vizitate cu aceasta ocazie sunt: Haus des Waldes, Kunstmuseum, Landesmuseum Württemberg, ifa-Galerie, Linden-Museum, Museum Schloss Rosenstein, Staatsgalerie und Haus der Geschichte.

Stuttgart dateaza inca din secolul 10, numele lui insemnand o versiune moderna a ceea ce inseamna Stutengarten. In prezent, Stuttgart este al 6-lea oras in Germania si este binecunoscut pentru industria auto – Porsche si Mercedes-Benz, cu birourile centrale in Stuttgart.

Germanwings este una dintre cele mai de succes linii aeriene low-cost din Europa. Linia aeriana opereaza zboruri catre peste 50 de destinaţii din Europa, de pe 5 aeroporturi germane: Koln/Bonn, Stuttgart, Berlin Schönefeld, Hamburg si Dortmund. Germanwings are o flota de 25 de avioane noi de tipul Airbus A319. Zborurile pot fi rezervate pe site-ul companiei, www.Germanwings.com.

Test de cultura generala: Cat de bine iti cunosti tara?

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: