Setari Cookie-uri

Kerry Kennedy vine in Romania

Kerry Kennedy, fiica politicianului american Robert Kennedy, se va afla saptamana viitoare in Romania pentru a lansa in Europa de Est Fundatia Robert F. Kennedy Europe, printr-un proiect mai amplu dedicat apararii drepturilor omului, intitulat Spune adevarul puterii. Este pentru prima data cand un membru al celebrei familii politice americane viziteaza Romania, Kerry Kennedy fiind insotita si de alti doi cunoscuti aparatori ai drepturilor omului: Gabor Gombos, din Ungaria, sustinator al drepturilor persoanelor cu handicap mintal, si Marina Pisklakova, din Rusia, activista impotriva violentei domestice.

Kerry Kennedy, fiica politicianului american Robert Kennedy, se va afla saptamana viitoare in Romania pentru a lansa in Europa de Est Fundatia Robert F. Kennedy Europe, printr-un proiect mai amplu dedicat apararii drepturilor omului, intitulat „Spune adevarul puterii”. Este pentru prima data cand un membru al celebrei familii politice americane viziteaza Romania, Kerry Kennedy fiind insotita si de alti doi cunoscuti aparatori ai drepturilor omului: Gabor Gombos, din Ungaria, sustinator al drepturilor persoanelor cu handicap mintal, si Marina Pisklakova, din Rusia, activista impotriva violentei domestice.

„Sunt foarte fericita sa lansez Fundatia Robert F. Kennedy Europe in Romania, in anul in care se implinesc 20 de ani de la caderea lui Ceaușescu. Acesta este un efort de a le aminti oamenilor de triumful spiritului uman chiar și asupra unor represiuni copleșitoare. Spune adevarul puterii ii prezinta pe unii dintre cei mai importanti activiști pentru drepturile omului”, afirma Kerry Kennedy, Președinte al Robert F. Kennedy Foundation of Europe.

Kerry Kennedy și-a dedicat intreaga viata promovarii valorilor intruchipate de tatal ei, Senatorul Robert F. Kennedy, cel care și-a asumat rolul de lider politic al familiei dupa asasinarea fratelui sau, Președintele John F. Kennedy, in noiembrie 1963. In timpul cursei sale pentru președintie, Robert Kennedy a fost asasinat in Los Angeles in 1968, chiar in ajunul alegerilor primare din statul California, cruciale pentru caștigarea alegerilor prezidentiale.

Proiectul „Spune adevarul puterii” a debutat cu publicarea cartii ce prezinta povestile a 51 de personalitati din aproape 40 de tari de pe cinci continente, prin intermediul unor interviuri realizate de Kerry Kennedy de-a lungul a doi ani si ilustrate cu fotografiile lui Eddie Adams. Plecand de la aceste interviuri, Ariel Dorfman a compus scenariul unei piese de teatru intitulate „Spune adevarul puterii: Voci din intuneric”. In Statele Unite ale Americii, piesa a avut premiera in anul 2000, la J.F. Kennedy Center, cu o distributie internationala, ce includea actori precum John Malkovitch, Kevin Kline, Sigourney Weaver, Afre Woodward, Alec Baldwin, Giancarlo Esposito, fiind prezidata de presedintele William Jefferson Clinton. Piesa s-a jucat apoi in 9 tari si 20 de orase mari, printre care New York, Londra, Atena, Roma, Barcelona, Geneva, Sydney si Doha.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.