Prevenirea osteoporozei

Prevenirea osteoporozei
Kudika
24 Aprilie 2009

Intre 27 si 29 aprilie, Sensiblu si sanofi-aventis deruleaza o campanie nationala de informare despre riscurile osteoporozei

Intre 27 si 29 aprilie, Sensiblu si sanofi-aventis deruleaza o campanie nationala de informare despre riscurile osteoporozei

In perioada 27-29 aprilie 2009, in farmaciile Sensiblu se va derula pentru a treia oara un program de informare si educare despre riscurile osteoporozei. In aceasta perioada, pacientii sunt asteptati sa ceara sfatul medicilor prezenti in farmaciile Sensiblu si sa beneficieze de consiliere si determinari de risc privind aparitia osteoporozei. Cei care vor veni in farmaciile Sensiblu in aceasta perioada vor primi brosuri despre osteoporoza, realizate de Sensiblu in parteneriat cu ASPOR si IOF si vor putea face teste cu ultrasonograful ahilian, pentru determinarea riscului de osteoporoza.

“Consideram ca este mult mai usor sa previi decat sa tratezi o boala si de aceea continuam acest program de informare, aflat deja la cea de-a treia editie. Oferind informatiile si sfaturile necesare despre osteoporoza putem sa luptam impotriva acestei afectiuni care in momentul de fata afecteaza din ce in ce mai multi clienti Sensiblu si nu numai.”, declara Alice David, Senior Brand Manager Pharma Sensiblu.
Sanofi-aventis s-a implicat in aceasta campanie deoarece este ”o ocazie importanta de a informa si educa publicul larg despre preventia unei boli cu o constientizare in general redusa in randul populatiei” – a declarat Carmen Mihai, Director de Comunicare si Relatii Publice al companiei sanofi-aventis.

Despre osteoporoza

In momentul de fata osteoporoza afecteaza aproximativ 50 de milioane de femei in lume. La fiecare 30 de secunde, o persoana de pe teritoriul UE, sufera de o fractura osteoporotica iar incidenta acestei boli tinde sa se dubleze in urmatorii 25 de ani. Statisticile furnizate de IOF** arata de asemenea ca in jur de 40% dintre femei si 15% dintre barbatii de varsta medie vor suferi o fractura osteoporotica in cursul vietii lor.

Asadar, intelegerea masurilor de prevenire a osteoporozei poate reduce riscul aparitiei fracturilor si al fragilitatii sistemului osos, asigurand o viata mai sanatoasa.

Ce trebuie sa stii despre osteoporoza ?

Osteoporoza este o boala a sistemului osos care se caracterizeaza prin scaderea masei osoase si alterarea calitatii oaselor, acesti factori ducand la scaderea rezistentei oaselor si aparitia fracturilor.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: