Fundatia Sensiblu a lansat joi, 7 mai 2009 programul de strangere de fonduri “Deschide-ti inima catre copii” prin care intentioneaza sa doneze o suma de bani pentru infiintarea unei sectii de chirurgie cardiaca infantila la Spitalul Marie Curie din Bucuresti.

Initiativa umanitara sustinuta de Sun Plaza si Fundatia HOSPICE Casa Sperantei

Problema copiilor bolnavi de inima din Romania

In Romania exista o singura sectie de chirurgie cardiovasculara dedicata in exclusivitate copiilor, la Targu Mures.
• Concret, in Romania frecventa malformatiilor cardiace (cele mai frecvente din patologia pediatrica!) este aproximativ 10 la 1,000 nou-nascuti vii.
• Concret, in Romania se nasc anual aproximativ 1,000 de copii cu malformatii cardiace.
• Concret, 150 dintre cei 1,000 mor.
• Concret, in prezent NU SE REZOLVA chirurgical asa cum ar trebui, din primul an, nici macar 50% din cazuri.

Sensiblu sustine proiectul de infiintare a unei sectii de chirurgie cardiaca infantila la Spitalul Marie Curie din Bucuresti prin programul “Deschide-ti inima catre copii”

Fundatia Sensiblu demareaza campania “Deschide-ti inima catre copii” in toate farmaciile Sensiblu, incepand de joi, 7 mai 2009. Pentru programul “Deschide-ti inima catre copii”, Sensiblu a pus in vanzare in toata reteaua de farmacii simbolul inimilor sanatoase.

“Speram sa vindem 100,000 de inimi urmand ca prin intermediul Fundatiei Sensiblu sa facem o donatie pentru sprijinirea infiintarii centrului de chirurgie cardiaca infantila. Clientii Sensiblu pot oferi copiilor o sansa la viata prin banii donati de Fundatia Sensiblu la achizitionarea fiecarui simbol al inimilor sanatoase. Cateodata e prea tarziu, prea greu sau pur si simplu imposibil ca acesti copii sa poata fi trimisi in strainatate pentru un tratament sau o interventie chirurgicala. Asa ca trebuie sa le oferim o solutie aici. Acum! Repede! Urgent!”, a declarat Claudiu Opran - Chief Operating Officer Sensiblu.

Dr. Catalin Cirstoveanu, coordonatorul proiectului de infiintare a centrului de chirurgie cardiaca infantila de la Spitalul Marie Curie din Bucuresti afirma ca: “Suntem la mijlocul campaniei...Cele mai importante lucruri care se intampla acum, cred eu, sunt solidaritatea oamenilor simpli care au inteles de ce este necesar acest proiect, cat de acut este si al doilea lucru, pozitia Ministerului Sanatatii, care este una cu totul si cu totul deosebita: oficialii guvernamentali s-au implicat in sustinerea cardiochirurgiei pediatrice, sprijina acest demers nu numai declarativ ci si cu fapte, prin achizitie de aparatura medicala. Multumim tuturor celor care cumpara o inima de la Sensiblu pentru proiectul Marie Curie!”

Impreuna daruim aripi de bucurie micutilor din Spitalul Marie Curie
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: