In data de 3 iunie 2009, in cadrul evenimentului „Africa in misiune diplomatica”, Nicolae Voiculet a sustinut un recital alaturi de orchestra sa, la invitatia organizatorilor, avand misiunea de a realiza artistic puntea de legatura intre doua lumi, atat de apropiate printr-un element comun: francofonia.

Irina Mohora: 2014 este un an important din toate punctele de vedere

„Traim intr-o lume noua, in care dialogul intre culturi este o prezenta cotidiana. Ma simt extrem de onorat sa cant pe aceasta scena in fata unui astfel de public. Sunetul meu, va reprezenta contopirea unor lumi diferite. Muzica viitorului, cred eu, este muzica in care se intalnesc si se contopesc cele mai indepartate elemente culturale unite cu toate sub puterea sunetului.”, a afirmat maestrul Nicolae Voiculet.

Evenimentul din aceasta seara face parte dintr-o serie de manifestari organizate de Grupul Ambasadelor Africane in Romania, condus de Excelenta Sa Abdelhamid Senouci Bereksi, ambasadorul Algeriei la Bucuresti. Invitat de onoare al evenimentului din aceasta seara de la Cercul Militar este domnul Traian Basescu, presedintele Romaniei. Intregul eveniment se desfasoara sub sloganul: "Pour ceux qui voient loin l'Afrique est toute proche!" [Pentru cei care vad departe, Africa este foarte aproape!]

Multiculturalismul a fost dintotdeauna fascinatia lui Nicolae Voiculet. Locurile prin care a fost, a calatorit si a cantat au lasat cate o amprenta pe sufletul sau si i-au marcat creatia artistitica. Din Japonia si pana in Statele Unite ale Americii, din Canada si pana in lumea araba, fiecare cultura pe care a intalnit-o, fiecare sunet pe care l-a auzit, i-au definitit menirea artistica si i-au conturat experienta de viata. In aceasta seara va oferi un recital magnific, un tribut acordat solidaritatii si multiculturalismului francofon.

Luna de miere in Africa: 5 destinatii pe care nu le poti rata
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: