Setari Cookie-uri

Cafeaua poate imbunatati performanta fizica !

In perioada caniculara a verii este recomandat ca persoanele sa faca cat mai multa miscare la primele ore ale diminetii sau seara, precum alergari in parc, inot sau mers pe bicicleta. Performanta fizica pentru aceste activitati poate fi imbunatatita semnificativ si datorita consumului de cafea inainte de inceperea exercitiilor. Cantitatea de cafeina continuta intr-o cana de cafea solubila contribuie la cresterea rezistentei fizice si reduce oboseala resimtita in timpul efortului.

In timpul diverselor teste efectuate, s-a constatat ca sub influenta cofeinei, muschii incep sa foloseasca grasimile din corp ca sursa de energie in locul carbohidratilor, pentru efortul fizic. Astfel, cafeaua pastreaza zaharul in tesuturi pentru a fi exploatat in momente de efort maxim. Cafeaua are si abilitatea de a creste contractiile muschilor; prin transferul de calciu, sodiu si potasiu la nivelul celulelor, se ajunge la o contractie mai puternica a muschilor.

“Rezultatele studiilor citate de NESCAFÉ, au demonstrat ca si o cantitate mica de cafeina, de 90 miligrame poate influenta performanta fizica. Astfel, consumul de cafea inainte sau in timpul desfasurarii exercitiilor poate fi o solutie optima, dand posibilitatea prelungirii acestora. Miscarea este esentiala pentru a ne pastra sanatatea si orice metoda de a ne imbunatati rezistenta sportiva este binevenita. Cafeaua solubila are si ea aceasta abilitate.”, declara Elena Dobrescu, specialist NESCAFÉ in nutritie.

Analiza realizata de cercetatorii americani, Doherty si Smith – Effects of caffeine ingestion on exercise performance: a meta-analysis - si furnizata de NESCAFÉ, a structurat rezultatele a 39 de studii din domeniu pentru a putea sintetiza exact efectele cafelei asupra rezistentei fizice. Acestea au demonstrat cum cafeina imbunatateste performanta fizica cu un procent de 12,4% si ca efectele sunt mai vizibile pentru exercitiile care dureaza mai mult. Testarile au fost realizate pentru mai multe sporturi, precum ciclism, inot sau alergari si in toate cazurile s-au observat schimbari benefice dupa consumarea a doua cani de cafea de catre sportivi.

In cadrul programului de informare “Despre cafea cu sanatate”, NESCAFÉ va prezenta beneficiile cafelei solubile asupra organismului uman. Astfel, consumatorii vor intelege ca un consum moderat de cafea solubila actioneaza in mod pozitiv asupra sanatatii corpului si performantei mentale.




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Iunie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.