Brandy-ul, numit si licoarea zeilor, este o bautura alcoolica tare obtinuta prin distilarea vinului si prin invechirea acestuia in butoaie de stejar.
Dupa culesul strugurilor si transformarea acestora in vin urmeaza distilarea. Aceasta se executa corect prin extragerea substantelor volatile din vin care imbogatesc alcoolul etilic din distilatul de vin crud. Pentru ca distilatul de vin sa fie de cea mai buna calitate, procesul de distilare incepe la sfarsitul lunii octombrie si dureaza pana la inceputul lunii martie, in lunile reci ale anului, luni in care vinul poate fi pastrat neconditionat fara adaosuri care altereaza distilarea.
Distilarea este urmata de maturare. Spre deosebire de alte tipuri de alcool, Brandy-ul nu se matureaza in sticle. Invechirea brandy-ului se realizeaza in butoaie mici din stejar din soiurile aromate quercus petraea si quercus robur din zona subcarpatica a Romaniei. Contactul indelungat cu lemnul evidentiaza notele parfumate ale Brandy-ului.
Crama subterana pastreaza butoaiele pline in conditii optime, la un nivel constant al temperaturii si umiditatii, protejand astfel aurul chihlimbariu de alterarile aromelor fine.
Odata imbuteliate, sticlele de brandy vor fi conservate in picioare deoarece bautura nu trebuie sa intre in contact cu dopul. Putem pastra o sticla nedeschisa multi ani, deoarece sticla pastreaza calitatile vinarsului intacte.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- AVON anunță lansarea programului de franciză: investește în propriul magazin și fii parte din povestea de succes!
- Art Safari Stars Edition, din 29 septembrie! 3 expoziții de artă, muzică și design
- Dove lansează campania #FărăSfaturiToxice în cadrul Programului Dove Ai încredere în tine