Creativitatea stimuleaza dezvoltarea intelectuala a copiilor si este esentiala pentru ca acestia sa isi exprime si comunice mai bine gandurile si sentimentele. Studiile realizate de Psihologii de la Universitatea Case Western Reserve din Statele Unite, mentionate de Nesquik cacao instant, au demonstrat ca jocurile care antreneaza creativitatea la varste fragede determina abilitatea copiilor de a fi inventivi si mai tarziu si de a genera solutii mult mai eficiente la problemele aparute la varsta maturitatii.

UniCredit Bank anunță 60 de noi absolvenți ai Academiei Minților Creative și extinderea programului în Timișoara și Cluj-Napoca

„Creativitatea le permite copiilor sa exploreze lumea din jurul lor, sa capete incredere in propria persoana si le stimuleaza dezvoltarea mentala. In cadrul programului de informare “Dezvolta creativitatea copilului tau”, Nesquik cacao instant indeamna mamele sa isi implice copiii in activitati creative, pentru ca mai tarziu acestea vor contribui la obtinerea de rezultate scolare bune sau la alegerea potrivita a meseriei.” , declara Ana Maria Stanca, Senior Brand Manager Beverages in cadrul Nestlé Romania.

Nesquik cacao instant te sfatuieste sa il incurajezi pe cel mic sa isi foloseasca imaginatia cu fiecare oportunitate. Interactiunea permanenta cu el este importanta si te va ajuta sa ii stimulezi si hranesti curiozitatea, gandirea si aptitudinile creative.

Ce poti face pentru a avea un copil creativ?

Adreseaza-i mereu intrebari si implica-l in discutii diverse, spre exemplu intreaba-l ce s-ar intampla daca nu ar mai exista rauri sau munti? Acest gen de intrebari vor stimula gandirea libera si ii vor oferi posibilitatea de a da mai multe raspunsuri, dintre care niciunul nu va fi gresit.

Incearca sa creezi o lista cu cat mai multe probleme care pot aparea privind mediul inconjurator sau alte lucruri din jurul nostru. De asemenea, inventeaza activitati care ii stimuleaza fantezia si lasa-l pe el sa isi dea seama daca lucrurile enuntate de tine ar putea fi posibile. Prezinta-i afirmatii si observatii care ii vor oferi posibilitatea de a inversa cuvintele, pentru a-i antrena aceste aptitudini.

Demonstreaza-i ca il apreciezi atunci cand iti adreseaza intrebari diverse, iti expune ideile lui neobisnuite sau ia initiativa pentru diferite actiuni. Atunci cand va vedea ca este apreciat pentru ceea ce face, va fi mai motivat sa incerce sa fie si mai bun si sa isi dezvolte abilitatile.

6 moduri pentru a-ti spori creativitatea
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: