Setari Cookie-uri

70% dintre romani au devenit pasionati de bricolaj

In Romania, DIY (bricolajul) este in plina expansiune. Aceasta este concluzia sondajului comandat de Robert Bosch SRL in luna august 2009 si realizat de Institutul de Cercetare Ipsos, pentru a vedea cati romani prefera sa efectueze personal lucrarile de bricolaj. Studiul, realizat pe un esantion de 1000 de persoane din diferite orase din Romania, a avut loc telefonic. Rezultatele Ipsos arata preferinta clara a romanilor pentru activitatile de DIY, 70% din cei intrebati raspunzand ca se ocupa personal de reparatiile de mica anvergura si de proiectele pentru decorarea caminului. Mai mult, studiul releva si faptul ca romanii au renuntat la vacante sau iesiri dese la restaurant, in favoarea activitatilor de bricolaj de tip do it yourself si a proiectelor creative de redecorare a locuintei.

O alta concluzie interesanta a studiului comandat de Bosch a fost faptul ca, mesteritul nu este teritoriu exclusiv masculin, proportia femeilor entuziasmate de activitatile de DIY fiind aproape egala cu cea a barbatilor. Astfel, 68% dintre femei au raspuns ca prefera sa faca personal lucrarile de bricolaj pe care le-ar fi evitat in trecut, 65% efectueaza lucrari de amenajare in casa, in loc sa iasa des la restaurant sau sa plece in vacanta si 69% dintre ele prefera sa se ocupe personal de reparatiile de mica anvergura si de proiectele pentru decorarea caminului.

Reprezentantii Bosch confirma faptul ca utilizatorul modern, care alege sa se descurce de unul singur in activitatea de mesterit, poate conta pe asistenta expertilor. Datorita tehnologiei litiu-ion, sculele electrice de astazi sunt mai usoare si mai puternice decat au fost chiar si cele din urma cu cativa ani. Bosch a fost primul producator care a utilizat tehnologia litiu-ion, prin lansarea lui "IXO", in 2003. Acesta surubelnita mica, usor de manuit, fara fir, a devenit cea mai bine vanduta scula electrica din lume, iar cea de-a IV-a generatie de IXO este acum disponibila si pe piata din Romania.

’’Chiar daca au nevoie doar de un sfat, suntem alaturi de pasionatii de bricolaj, punandu-le la dispozitie tot ce au nevoie pentru a se perfectiona in activitatea lor de mesterit. Cateva clicuri pe site-ul www.bosch-do-it.ro si gasesc solutii rapide si ieftine, precum si sfaturi sau idei de la specialistii nostri’’, asigura reprezentantii Bosch.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.