Setari Cookie-uri

Ecologie si responsabilitate sociala in cadrul Redd's Fest Week

A doua zi din Saptamana Femeilor s-a desfasurat sub semnul discutiilor ecologice, subiect, am zice spinos, dezbatut in cadrul conferintelor Ad Rev la Galeriile Artexpo din Capitala. Anul acesta, care marcheaza a cincea editie a conferintelor cu tematica publicitara, ele se desfasoara si sub patronajul berii Redd痴, prezenta cu un stand, un concurs si martisoare din plin pentru tot tineretul feminin inghesuit la Artexpo.

A doua zi din Saptamana Femeilor s-a desfasurat sub semnul discutiilor ecologice, subiect, am zice spinos, dezbatut in cadrul conferintelor Ad Rev la Galeriile Artexpo din Capitala. Anul acesta, care marcheaza a cincea editie a conferintelor cu tematica publicitara, ele se desfasoara si sub patronajul berii Redd’s, prezenta cu un stand, un concurs si martisoare din plin pentru tot tineretul feminin inghesuit la Artexpo.

Pentru ca, intr-adevar, si ieri a fost inghesuiala la Ad Rev. Toate scaunele erau ocupate, treptele fiind “rezervate” intarziatilor, iar motivul pentru care toata viitoarea “floare cea vestita” a publicitarilor romani se intrunise aici era stocarea de informatii. Cei care ne-au daruit din timpul lor marti au fost, pe rand, Doru Mitrana, Irina Codreanu si Alexandra Toma, Dan Amariei si Mihai Gheorghe, vorbind despre ONG-ul Mai Mult Verde. campania sociala prin viral. si, respectiv, “Antisocial-ul”.

Doru Mitrana a venit bine pregatit pentru interventia lui din deschidere, care, desi pusa in oarecare dificultate de probleme tehnice, a mers snur datorita prezentei lui nonsalante si naturaletei imprimata discursului. Prezentarea in Power Point venea, asa cum trebuie si rareori se intampla, in intampinarea lui ca un ajutor vizual si in nicin caz un punct focalizator la care sa se adauge doar niste fraze rostite cu ochiul in ecran.

Mitrana, fondatorul asociatiei “Mai Mult Verde”, a legat fara efort sesizabil si adresandu-ni-se pe un ton increzator, profesionist, prezentarea obiectivelor MMV de starea generala a responsabilitatii sociale in Romania. Astfel, am aflat pe parcursul a 45 de minute cum a incercat el sa instituie o noua cultura a voluntariatului, un sistem deseori fortat, stingher, ineficient si nu izvorand din dorinta sincera de a ajuta.

Voluntarii mobilizati sub umbrela asociatiei se fac responsabili de un raport anual pe 2009 extrem de promitator – au fost mentionate plantarea de puieti, colectarea selectiva, proiectul de inchiriat biciclete Cicloteque etc. De altfel, Mitrana se arata mandru de acest centru de inchirieri (aflat langa Facultatea de Drept) si a promis chiar 3 abonamente pentru castigatorii “temei pentru acasa” date de el la sfarsitul prezentarii: premiati vor fi cei care au cele mai bune idei cu privire la efectuarea unei schimbari in propriul comportament, de dragul conservarii mediului.
Citeネ冲e ネ冓:

Vizionare placuta


Kudika
3 Martie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.