Setari Cookie-uri

Kegel: Ce? Cum? Cand? Unde? De ce?

Curiozitatea este una dintre multele calitati cu care ne-a inzestrat mama natura, asa ca atunci cand se discuta despre un subiect atat de fierbinte cum sunt sexercitiile Kegel, noi, femeile trebuie sa stim tot!

Curiozitatea este una dintre multele calitati cu care ne-a inzestrat mama natura, asa ca atunci cand se discuta despre un subiect atat de fierbinte cum sunt sexercitiile Kegel, noi, femeile trebuie sa stim tot!

Ce sunt exercitiile Kegel?


Aceste sexercitii au fost puse la punct de doctorul Arnold Kegel in urma cu aproape 60 de ani pentru a ajuta la intarirea muschilor din jurul platformei pelviene. Initial, scopul acestor exercitii era unul ortodox: ajutarea femeilor care aveau probleme cu mictiunea. Ulterior, s-a dovedit ca ele sunt o veritabila binecuvantare pentru viata sexuala.

De ce exercitiile Kegel?

Pentru ca sunt prea bune, prea eficiente, prea usoare pentru a nu te tine de ele… si pentru ca iti vei imbunatati orgasmele (da, chiar este loc de mai bine) atat ca intensitate cat si ca frecventa. Mai mult, iti vei innebuni prietenul cu acest tratament 2 in 1: masaj + frictiune. In timp ce faceti dragoste vei putea pune la lucru muschii vaginali pentru a ii oferi senzatii de neuitat.

Ce muschi voi exersa?

Femeile au doua grupe de muschi sexuali si ambele pot fi dezvoltate. Prima grupa este formata dintr-o pereche externa de muschi ce se face responsabila pentru inchiderea orificiul vaginal si din muschii sfinctero-uretrali responsabili pentru contractarea vaginului chiar inauntrul orificiului. A doua grupa de muschi, grupa levator ani inconjoara partea mai profunda a vaginului. Cand acesti muschi sunt contractati, vaginul se comprima pe toata lungimea sa.

Cum imi dau seama daca fac exercitiile corect?

Sunt multe femei care contracta muschii abdominali sau muschii din zona coapselor, crezand ca exerseaza… O modalitate de a iti dai seama care sunt muschii pe care trebuie sa ii pui la treaba este de a te opri in mijlocul mictiunii. Muschii pe care ii contracti in acel moment sunt, de fapt muschii pe care ai datoria de a-i pune la punct. Un sfat suplimentar ca sa iti dai seama daca nu pierzi vremea este sa introduci un deget in vagin si sa monitorizezi activitatea. Daca simti cum acesta este "strivit" de pereti, atunci esti pe drumul cel bun.

Cum fac exercitiile Kegel?

Poti incepe prin a face cate 5 minute de exercitii de doua ori pe zi. Nu trebuie decat sa contracti muschii vaginali, sa mentii timp de 1-2 secunde, sa relaxezi si apoi sa continui. Pe parcurs, poti incerca sa contracti cat mai puternic acesti muschi sau poti incerca diverse variatii ale exercitiilor. De exemplu, poti incerca sa contracti de jos in sus sau sa "impingi". Cand te simti mai sigura pe tine, poti opta pentru exercitiul "lift". Imagineaza-ti ca vaginul tau este un lift. Incepi sa contracti pornind de la parter, de la orificiu, apoi avansezi incet si facand pauze intre etaje, pana cand ajungi la etajul 10. Relaxezi si te intorci la parter.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Decembrie 2005
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.