Setari Cookie-uri

6 lucruri pe care le vor femeile de la o relatie

Afla de unde provin adevaratele probleme in relatia de cuplu!

Atunci cand un cuplu se afla intr-un impas emotional, impresia generala este ca ceva lipseste din relatie. Poate atentia, intelegerea, uneori chiar iubirea. Insa la baza tuturor problemelor sta faptul ca barbatul nu isi intelege pe deplin femeia, si nici aceasta nu se deschide in totalitate partenerului. Femeile nu se deschid, pentru ca nu primesc din partea barbatilor ceea ce le lipseste; sufera, se simt dezamagite, acumuleaza resentimente, se simt neintelese si astfel se distanteaza emotional de partener. Insa exista cateva lucruri pe care toate femeile le doresc de la parteneri si pe care orice barbat ar trebui sa le stie, pentru a avea o relatie si o viata cat mai fericite:

cuplu
Foto: Antonio Guillem, Shutterstock

1. Sa se simta iubite

Cel mai important lucru pe care si-l doresc femeile este sa fie iubite; femeile se simt iubite atunci cand se simt pe primul loc in viata partenerului. Atunci cand se simt mai importante decat servicul lui, prietenii, colegii, mama lui, partidele de vanatoare, poker sau golf. Atunci cand o femeie simte ca este pe un loc secund in lista prioritatilor partenerului sau, atunci isi va constui un zid de aparare, care sa o protejeze emotional, se va retrage si nu isi va mai vedea barbatul ca pe o persoana care sa ii merite increderea si caruia sa ii incredinteze vulnerabilitatile. Cand nu se simte in siguranta si iubita de barbatul ei, atunci va incepe sa isi nege nevoia de a fi iubita sau, mai rau, o va cauta in alta parte. Indiferent cum s-ar intampla, dinamica relatiei va avea de suferit si de multe ori se va sfarsi chiar. Prin urmare, ca o femeie sa se simta iubita, este esential ca ea sa se simta pe primul loc in lumea barbatului ei.

Citește și:

2. Sa se simta in siguranta alaturi de un partener adevarat

Femeile vor sa fie alaturi/sa se casatoreasca cu un barbat adevarat, nu cu un pustan care nu si-a trait destul copilaria. Ele vor pe cineva cu care sa imparta responsabilitatile vietii de zi cu zi, ale casei, cresterea copiilor, situatia financiara si orice altceva presupune o viata in cuplu. Femeile vor sa stie ca pot conta pe partenerii lor sa le protejeze atunci cand le este greu, sa le ajute sa ia decizii atunci cand este nevoie, sa nu stea sa ii dadaceasca la orice pas. Nu vor sa simta ca s-au casatorit pentru a avea in grija un adult (care se presupune ca este matur), ci vor alaturi un partener care sa fie o prezenta activa si utila in viata lor.

3. Sa comunice si sa se simta dorite

Femeile iubesc sexul, insa in mod diferit fata de barbati. Femeile iubesc sexul daca rezulta in urma faptului ca se simt iubite, cata vreme barbatii sunt oarecum supusi simturilor; acestia isi pot dori partenera din punct de vedere sexual, chiar daca mariajul in sine este defectuos. Femeile au o viata sexuala excelenta atunci cand comunica in mod eficient cu partenerul si simt ca sunt ascultate si apreciate; in cazul lor intimitatea emotionala si sexuala se dezvolta mai mult in afara dormitorului. Ele simt nevoia sa vorbeasca si sa fie ascultate in legatura cu toate aspectele vietii, nu conteaza cat de banale le-ar percepe barbatii. Nu au nevoie neaparat de solutii, chiar daca cer parerea, vor doar ca barbatii sa inteleaga cum se simt si sa se indentifice cu ele in acele sentimente. Pur si simplu, uneori au nevoie sa auda doar un “Multumesc ca mi-ai spus asta” sau “Imi pare rau ca s-a intamplat asa”.

Citește și:

4. Sa se simta frumoase

Si nu este vorba de faptul ca o tunsoare o avantajeaza sau ca fundul arata bine intr-o anumita rochie. O femeie apreciaza enorm atunci cand barbatul ii spune ca este frumoasa in momentele in care infatisarea acesteia reflecta ceea ce o preocupa, cand este atat de absorbita de ceea ce face incat uita ca are pete de vopsea in par si pe fata, sau atunci cand partenerul apreciaza lucrurile care nu au nimic in comun cu felul in care arata, pasiunile, interesele ciudate, prietenii, trecutul, succesele, energia, talentul, umorul, sclipirea obraznica din ochi, convingerile transante. Atunci cand se simte frumoasa pentru ceea ce este, in deplinatatea fiintei ei, nu doar pentru felul in care arata.

5. Un partener ambitios

Deseori barbatii cred ca femeile sunt atrase doar de bogatia materiala, lucru care nu este adevarat (desigur, exista si exceptii). Insa majoritatea femeilor nu sunt atrase de barbatii bogati doar pentru grosimea portofelului, ci pentru ca succesul acestora este un indicator al unor trasaturi de personalitate atractive: angajament, disciplina, etica a muncii - toate acestea fiind extrem de captivante la un potential partener.

Citește și:

6. Optimism si incredere

Intr-o relatie, sarcasmul si cinismul au rolul lor, insa nimeni nu vrea sa fie cu cineva care este sarcastic tot timpul; este epuizant si stresant. In schimb, fiind alaturi de un barbat cu o perspectiva optimista asupra vietii, femeia se simte plina de energie si increzatoare. O persoana optimista contribuie la bunastarea psihica a celorlalti si ii inspira. In plus, femeile pun mare pret pe siguranta de sine a partenerului, daca acesta se simte bine cu ceea ce are de oferit si confortabil cu sine insusi, atunci este extrem de atractiv pentru acestea.
In concluzie, femeile vor parteneri carora le pasa; care nu sunt perfecti, dar care se straduiesc sa devina mai buni; care nu au neaparat planificata fiecare etapa a vietii, dar care au anumite scopuri clare pentru care muncesc cu entuziasm si hotarare; care le iubesc si atunci cand sunt obosite, morocanoase, nedormite; care stiu sa le asculte si sa le sfatuiasca; care le fac sa se simta bine atunci cand trec prin momente dificile si care sunt alaturi de ele in aceasta calatorie care inseamna viata in doi.

Citește și:

Foto prima pagina: racorn, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
13 Noiembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.