Setari Cookie-uri

Cinci etape in iubire. Peste a treia cele mai multe cupluri nu reusesc sa treaca!

Hopurile iubirii prin care orice cuplu este nevoie sa treaca!

Oricat ar fi de profunda si de intensa, nicio iubire nu decurge mereu lin. Apar inevitabile suisuri, coborasuri, „probe“ pe care le aveti de depasit ca sa va dati seama daca sunteti facuti unul pentru altul sau nu. Desi necesare, toate acestea dau emotii, poate si pentru ca multe cupluri nu reusesc sa depaseasca de mana hopurile iubirii.

5 etape importante ale fiecarei relatii

etapele unei relatii Foto: Syda Productions, Shutterstock

1. Indragostirea

E etapa cea mai frumoasa pentru orice cuplu, de care va veti aminti cu drag si nostalgie peste ani. Fluturii din stomac, dorul, primele atingeri, dorinta de nestavilit de a-i auzi vocea, de a-l avea langa tine... Practic, plutiti amandoi pe un nor de fericire. Nu-i vezi defectele, doar calitatile, nu-ti pasa de greseli, de nepotriviri, de parerile contra, crezi toate promisiunile frumoase si esti convinsa ca impreuna puteti trece peste absolut orice. Practic, e perioada in care proiectezi toate dorintele si idealurile tale asupra partenerului si esti convinsa ca el e cel potrivit pentru tine pe vecie.

Citește și:

2. Intimitatea fizica

Va simtiti foarte bine cand sunteti doar voi doi, va intelegeti din priviri, atractia pe care o simtiti e tot mai mare. Ati bifat iesitul in oras, la film, la cina, ati trecut de imbratisari si sarutari, urmeaza pasul cel mare. Cu riscul sa fii considerata de moda veche, e bine sa nu te pripesti cand vine vorba de sex. Jocul seductiei e cu atat mai interesant si incitant cu cat dureaza mai mult emotia asteptarii. Atunci cand esti sigura de sentimentele voastre si crezi ca merita sa dai o sansa relatiei, nu mai sta pe ganduri! Cu siguranta vei trece prin emotiile de rigoare, prima partida e una de tatonare, nu intotdeauna cea mai buna sau mai reusita, dar cel mai probabil va va apropia. De aici inainte, ati ajuns la un alt nivel de intimitate.

3. Prima cearta serioasa

Cand pui laolalta doi oameni cu personalitati distincte, e imposibil sa nu apara diferente de opinie si discutii in contradictoriu. Partea buna a certurilor este ca va ajuta sa va cunoasteti punctele sensibile si limitele, sa va dati seama daca sunteti dispusi si capabili sa va acceptati asa cum sunteti, diferiti. Evident, prima cearta de amploare vine la pachet cu prima dezamagire. Te asteptai la ceva, ai primit cu totul altceva in schimb, sau poate ai trecut cu vederea niste lucruri care cu timpul au devenit suparatoare. Ca sa eviti dramele inutile, fii deschisa inca din prima clipa si cand nu-ti place un lucru, nu te ascunde, pune-l pe tapet, cu calm. Daca pretinzi ca e totul bine si te consumi in tacere, nu faci niciun bine nimanui.

Citește și:

Ca lucrurile sa mearga bine pe termen lung, trebuie sa puneti amandoi iubirea mai presus de orgoliul personal. Desigur, cu conditia sa nu fie vorba de lucruri cu adevarat serioase, pe care sa le treci cu vederea doar ca sa nu-ti pierzi partenerul. Daca prima cearta e si ultima, inseamna ca lucrurile nu erau deloc sudate intre voi, altfel ati fi fost mult mai deschisi la compromisuri.

4. Vizita la parinti

O dovada a faptului ca intentiile voastre sunt serioase, prima intalnire n-are de ce sa nu iasa bine, mai ales daca alegeti un cadru relaxat. In orice caz, gandul ca vei trece prin filtrul necrutator al viitorilor socri aduce niscaiva stres pe care trebuie sa-l tii in frau si sa te porti exemplar, sa fii deschisa, zambitoare. Problemele apar doar daca unul din parinti e extrem de posesiv si incepe sa gaseasca noduri in papura fara motiv, sa va sicaneze, sa incerce sa va desparta. Doar de voi depinde sa pastrati distanta necesara pentru ca parintii sa nu poata interveni decat pozitiv in relatia voastra de iubire.

Citește și:

5. Convietuirea

Daca ati trecut de toate celelalte, sigur va veni momentul sa va mutati impreuna. Chiar daca incepeti cu o noaptea sau cu un weekend, cu siguranta asta-i proba de foc. Iti pune-n fata o persoana 100% reala, cu toate tabieturile ei. Va poate indeparta sau va poate apropia. In cea de-a doua ipostaza, aveti toate sansele sa formati un cuplu solid, care sa functioneze pe termen lung ca un intreg.

Foto prima pagina: Syda Productions

Vizionare placuta


Kudika
26 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.