Setari Cookie-uri

Drumul spre iubirea perfecta

Daca il las liber cum pot sa fiu sigura ca nu pleaca de langa mine?

Articol realizat pentru cititoarele Kudika de Cristina Miculete, viitor psiholog, trainer dezvoltare personala in formare.

Daca il las liber cum pot sa fiu sigura ca nu pleaca de langa mine?
El e obiectul iubirii mele si am drepturi totale asupra vietii lui. I-am oferit tot ce am, cine sunt si ce as putea deveni.
In goana dupa sufletul pereche, am asteptat atat de mult acesta iubire si acum simt ca e de datoria mea sa o protejez.

Temeri, frustrari, proiectare asupra partenerului. Astazi pot sa afirm sus si tare ca aceasta nu e modalitatea cea mai sanatoasa si corecta de a gandi.
Am trecut prin ce ai trecut si tu in urma cu ceva vreme cand informatiile imi lipseau si modelele si basmele in care iubirea inseamna sacrificiu suprem, abandonare, dependenta m-au acaparat in vartejul lor.

Cuplul modern El si Ea de astazi sufera inca de pe urma ideilor preluate sau imprumutate de la parinti, societate si filmele siropoase de amor.

Cum arata scenariile problematice de astazi?

Simbioza
Gelozie
Proiectarea frustrarilor
Dependenta
Infidelitate

Intr-un cuvant, o relatie de cuplu reprezinta o lupta acerba, un dans in care unul din parteneri incearca sa-l pastreze pe celalat, il alunga, apoi il cheama inapoi si totul se sfarseste cu suferinta.

Suflete incarcate de intrebari, emotii negative si sentimentul disperarii care se instaleaza in momentul in care constientizezi esecul relatiei tale de iubire.

Claritatea pare un ideal greu de ajuns, iar o relatie sanatoasa, in care predomina momentele de intensificare ale sentimentelor pozitive, indeplinirea nevoilor reciproce, sinceritatea si adevarul par aproape imposibile.

Pragmatismul si limitarea la realitatea curenta exterioara duce la afirmatii de genul:

‘’Oricum nimic nu e ca in filme’’
‘’Lasa ca merge si asa’’
“Puteam sa nimeresc si mai rau, un partener violent, care a imbratisat toate viciile posibile ‘’.

Femeia de astazi experimenteaza libertatea de expresie mai mult decat in secolele anterioare, are un cuvant in politica si in toate domeniile de activitate profesionala insa sentimentul de supunere nu a disparut definitiv nici pe departe din tiparele gandirii sale.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.