Setari Cookie-uri

Vampirul narcisist: Iubind un barbat care nu poate iubi decat iubindu-se

Actul de "iubire" al narcisistului este un act malefic de exorcizare a sentimentelor pozitive si a capacitatii de a simti, un act emotional de depersonalizare a partenerului. A fi victima unui narcisist poate fi la fel de rau ca a fi un narcisist. Adevaratul pericol care le paste pe victimele narcisistului este acela de a deveni ca el.

Narcisistul si partenerul narcisistului: relatia codependenta a slabiciunilor

A fi victima unui narcisist poate fi la fel de rau ca a fi un narcisist. Adevaratul pericol care le paste pe victimele narcisistului este acela de a deveni ca el: crude, egocentrice, egoiste, incapabile sa mai simta sau sa mai daruieasca emotii. Aceasta ar fi ultima reprezentatie a narcisistului asupra partenerului, muscatura suprema prin care poate secatui emotional o persoana la care insista sa spuna ca “tine”. Ca sa parasesti sau sa te desprinzi de sub influenta unui narcisist ai nevoie de mult curaj, vointa si efort. Narcisistul este dependent de victima sa, la fel cum victima sa este dependenta de el. . Sentimentul ca nu-si mai poate controla partenerul poate fi covarsitor pentru un narcisist si in acest caz va adopta un comportament abuziv, fie isi va pune in aplicare o tactica manipulatorie, incercand sa te convinga sa nu il parasesti. Narcisistul este fidel victimelor sale pentru ca nu le va parasi cu usurinta.

Partenerii narcisistilor sunt oglinda in care se reflecta narcisistii. Mentinand relatia simbiotica cu narcisistul si depinzand de sursa sa de supliciu, partenerul unui narcisist poate incuraja inconstient comportamentul si actiunile unui narcisist. Narcisistul nu ar putea fi niciodata complet fara un partener care sa il adore, sa i se supuna, sa fie disponibil in permanenta pentru el, sa se autodenigreze si sa se autosubmineze. Partnerul unui narcisist poate ajunge sa-si nege propriile dorinte, vise, aspiratii, propriile dorinte materiale si psihologice. Poate ajunge sa isi perceapa propriile nevoi drept periculoase, ca atare va incerca sa si le suprime, pentru ca pot dezlantui mania narcisistului.

Cu cat narcisistul va creste in importanta si in statut, cu atat partenerul acestuia va avea tendinta de a-si ignora propriul eu, de a nu deveni altceva decat o extensie a narcisistului, lasandu-l sa-l supuna ca personalitate. Cei doi se lasa prinsi intr-un dans macabru al supunerii – superioritatii. Partenerul narcisistului este o victima. Narcisistul este un abuzator. Victima poate manifesta un atasament deosebit fata de abuzatorul sau pe care il percepe drept singura sa salvare. Narcisistii pot fi experti in manipularea si seducerea sexului opus. Tendinta unora de a se atasa de parteneri narcisisti isi poate avea originea in copilarie cand au fost expusi comportamentului unuia sau amandurora parintilor narcisisti.

Daca iubesti sau ai iubit vreodata o asemenea persoana, las-o insa sa iasa din inima ta cand inca mai ai sange sa curga prin ea, cand inca mai ai emotii si poti simti. Si ia aminte la un sfat: sa nu iubesti pe cel care nu te iubeste! Chiar daca poate parea crud sau in contradictie cu toate principiile daruirii in iubire, este cea mai eficienta metoda de a proteja de abuzurile, jocurile sau manipularile emotionale.

Dana

Sursa: Garbo - Relatii

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Noiembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.